fbpx
Сьогодні
10:24 03 Тра 2020

Джонсон: уряд мав план на випадок моєї смерті через коронавірус

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон розповів, що через коронавірус він перебував у дуже "загрозливому стані" і уряд був готовий до його смерті від COVID-19.

За словами прем'єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона, під час його хвороби на COVID-19 в уряду був план дій на випадок його смерті. Про це він заявив у інтерв'ю британському виданню The Sun, оприлюдненому у суботу, 2 травня.

"У них була стратегія, як діяти у випадку сценарію на кшталт "смерті Сталіна" (сатиричного фільму про передачу влади у СРСР після смерті Йосипа Сталіна. – Ред.)", – розповів Джонсон. За його словами, медики також були проінструктовані, як саме повідомити про смерть прем'єр-міністра, якщо у них буде така необхідність.

В інтерв'ю глава британського уряду визнав, що певний час перебував у "вкрай загрозливому стані", і лікарі навіть обговорювали можливість застосування апарату штучної вентиляції легень. "Погано було, коли шанси стали 50 на 50, і вони мали ввести мені шланг в трахею", – заявив Джонсон.

Він додав, що зрозумів усю серйозність свого стану, коли його під'єднали до медичних датчиків та перевели до палати інтенсивної терапії. "Кляті показники постійно пересувалися у поганому напрямку", – розповів Джонсон, додавши, що у той момент він зрозумів, що означає відсутність ліків від COVID-19.

Джонсон також зазначив, що довгий час отримував "літри" кисню в якості терапії захворювання, викликаного коронавірусом SARS-CoV-2.

"Було важко повірити, що всього за кілька днів моє здоров'я настільки погіршилось. Я пам'ятаю, що відчував себе дуже розчарованим. Я не міг зрозуміти, чому мені не стає краще", – заявив прем'єр.

Джонсон 27 квітня повернувся до виконання прем'єрських обов'язків після того, як у важкій формі переніс хворобу, викликану новим коронавірусом. Він був госпіталізований з COVID-19 5 квітня. У лікарні глава британського уряду провів тиждень, зокрема кілька днів у відділенні інтенсивної терапії. Після виписки політик визнавався, що був близький до смерті, і два тижні відновлював здоров'я в заміській резиденції Чекерс під Лондоном.

Повідомлялося, що Джонсон назвав сина на честь лікарів, які вилікували його від коронавірусу.

Його син з'явився на світ вранці 29 квітня, незабаром після виходу прем'єра на роботу після COVID-19.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: