fbpx
Сьогодні
09:25 03 Тра 2020

Через карантин ліквідувалися 40% закладів громадського харчування, - нардеп

Фото Reuters

З 30 тисяч підприємств у сфері громадського харчування, які функціонували в Україні до початку пандемії коронавірусу, 12 тисяч станом на кінець квітня припинили свою діяльність.

Про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" заявив заступник голови комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики, народний депутат фракції "Слуга народу" Микита Потураєв.

"Згідно з даними HoReCa (готелі, ресторани, кафе/кейтерінг) до карантину у нас було 30 тисяч закладів громадського харчування в Україні: від маленького кафе/бару до великого ресторану. 12 тис з цих 30 — ліквідовано (40% від загальної кількості). Не в сенсі "закрилися на карантин", а в сенсі "ліквідувались як підприємства", — сказав Потураєв.

Депутат припускає, що закриття ресторанів пов'язано з тим, що Верховна Рада не змогла з першого разу прийняти зміни до державного бюджету.

"Можливо, це пов'язано з тим, що нам не вдалося з першого разу прийняти бюджет, а саме в тому пакеті, який був пов'язаний з бюджетом, було відповідне законодавче підґрунтя для запуску процедури форс-мажору. Так що люди могли закритися, тому що вони не в змозі виконувати свої зобов'язання з оренди", — додав заступник голови комітету.

За його словами, частина з ліквідованих підприємств може повернутися до своєї діяльності після закінчення карантину.

"Можливо, хтось із цих 12 тис. ліквідованих підприємств повернеться, але ми не знаємо, скільки і це проблема", — додав Потураєв.

Нагадаємо, 2 травня ресторатори влаштували акцію протесту під Офісом Президента.

Читайте також: Ресторанний бізнес в Україні під час карантину: як втриматись на плаву у невеликому місті

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: