fbpx
Сьогодні
11:12 03 Тра 2020

Біля зоопарку Києва встановили нового бронзового зубра

У Києві біля входу у міський зоопарк встановили нову фігуру зубра, вилиту повністю із бронзи. Вона є копією попередньої, зробленої із бетону та обшитої міддю, яку демонтували через пошкодження.

Про це повідомив міський голова столиці Віталій Кличко.

Він зазначив, що до кінця травня там встановлять також нові бронзові скульптури левів, які демонтували разом з зубром.

Кличко розповів, що попередні скульптури поставили біля входу у зоопарк у 1968 році. Їх спочатку зробили з бетону, хоч і хотіли з бронзи. Потім бетон покрили листами міді, але між ними утворилися мікротріщини, в які потрапляла вода. З роками вона суттєво пошкодила фігури, відтак їх таки вирішили вилити з бронзи.

"Тож, можна сказати, що ми реалізували початковий задум автора відомих звірів — скульптора Юрія Рубана. Точні копії фігур відновлювали дочка скульптора Олександра Рубан і її чоловік Віктор Липівка", — написав Кличко і зазначив, що нові скульптури є точними копіями попередніх.

"Завдяки фотографіям і архівним документам, що зберігаються в родині, скульптори доопрацювали ті частини фігур, що були пошкоджені, й повернули їм первісну форму", — написав очільник столиці.

зоопарк вхід київ

Київ зоопарк новий вхід

Нагадаємо, 24 квітня у Києві почали демонтувати вхід до міського зоопарку, поруч з яким розташовані каса і вже культові скульптури зубра і левів українського скульптора Юрія Рубана.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: