fbpx
Сьогодні
13:01 03 Тра 2020

Без серйозних спалахів COVID-19: у МОЗ назвали найважливіший результат карантину

Фото Depositphotos

В Україні понад два тижні поспіль коронавірус виявляють у 400-600 осіб, жодного разу не було зафіксовано спалаху.

Це є результатом карантинних і протиепідемічних заходів, заявив на брифінгу в неділю міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Степанов зауважив, що вже 17 днів поспіль "ми спостерігаємо захворюваність в рамках від 400 до 600 людей на добу".

"Ми вважаємо, що наші протиепідемічні і карантинні заходи дали свій результат. Цей результат полягає в тому що у нас не існує серйозних спалахів, які б відразу відобразились на системі охорони здоров'я надавати медичну допомогу. Впевнений, що якщо ми і надалі будемо дотриматись всіх цих рекомендацій від міністерства охорони здоров'я, у нас буде проходити вся епідемія у режимі, який є на сьогодні, з поступовим зниженням кількості захворюванності і збільшенням кількості одужавших людей. Таким чином ми будемо в змозі повністю побороти коронавірусну хворобу", — сказав міністр.

Станом на 3 травня в Україні зафіксовано 11 913 лабораторно підтверджених випадки COVID-19, з них 288 летальних, 1547 пацієнтів одужали.

За попередню добу здійснено 5424 досліджень методом ПЛР.

"За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована в Одеській області — 80, Чернівецькій — 73, та Тернопільській — 45", — повідомив міністр.

Раніше МОЗ запустило онлайн-платформу, де реаніматологи та анастезіологи зможуть консультуватися з більш провідними колегами щодо COVID-19.

Нагадаємо, Зеленський у своєму відеозверненні заявив, що сімʼї лікарів, які померли від коронавірусу, отримають грошову компенсацію з державного бюджету.

Раніше лікар Гліб Бітюков з української делегації також розповів про побачене в Італії: "Мені страшно за те, як ми зможемо впоратися вдома".

У МОЗ назвали ймовірні причини високої захворюваності на коронавірус серед медиків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: