fbpx
Сьогодні
12:33 02 Тра 2020

В.о. міністра енергетики прокоментувала скорочення роботи АЕС

В.о. міністра енергетики Ольга Буславець заявила, що скорочення роботи атомних блоків пов'язане з ремонтними роботами, які є плановими та відбуваються кожного року.

Про це вона повідомила в етері програми "Подробиці", передає ЕП.

"В Україні всього працюють 15 атомних блоків. Взимку здійснюються ремонти 4-5 блоків. Влітку, коли зменшується споживання, ще додатково ремонтуються декілька блоків атомних станцій. Це нормальна практика, коли в цей період працюють 8-10 блоків, адже їх треба обслуговувати для безпечної роботи.

Зараз відбудуться ремонти, які, в тому числі, відкладалися останні роки. Саме підприємство "Енергоатом" підтримує відповідну ситуацію", – підкреслила Буславець.

В.о. міністра також відзначила, що "зелений тариф" дорогий, та економіка не може сплачувати таку ціну.

"Найближчим часом під головуванням прем'єр-міністра ми обов'язково зберемо інвесторів і будемо готові заключити меморандум, який потім ляже в основу законопроекту, який буде зменшувати зелений тариф.

Ми також плануємо перейти на аукціонну модель роботи в цій сфері, що дасть можливість знизити ціну чистої енергії", – зазначила вона.

За її словами, міністерство розробило енергетичний баланс, який враховує і зменшення споживання, і включає можливості для роботи всієї генерації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: