fbpx
Сьогодні
16:09 02 Тра 2020

Українські школярі знову вивчатимуть "Основи сім'ї", але є зміни

Міністерство науки та освіти України поновило для учнів старших класів вивчення предмету "Основи сім'ї", після того, як у 2019 році окремі уривки підручника з цього предмету викликали скандал через сексистські, дискримінаційні та антинаукові твердження.

МОН дозволив поновити навчальний курс, за умови, що підручники будуть перевидані, повідомив автор курсу Адріан Буковинський.

Сайт освітньої програми Osnovy.info зазначив про те, що 9 квітня відбулося засідання науково-методичної комісії з проблем виховання дітей та учнівської молоді Науково-методичної ради з питань освіти МОН. Згідно протоколу №2 комісія ухвалила "Відновити дію схвалення для використання у закладах загальної середньої освіти освітнього комплексу "Основи сім'ї".

"25 листопада 2019 року Міністерство освіти України призупинило дію грифу (схвалення) освітнього комплексу "Основи сім'ї" для учнів 10-11 класів для використання у закладах загальної середньої освіти на підставі звернення групи з кількадесят батьків та висновків якихось 5 громадських експертів, замовлених ліберальними силами. Адріан Буковинський та група науковців активно працювали над тим, аби відновити дію грифу освітнього комплексу "Основи сім'ї" та так скорегувати програму, аби з одного боку не порушити її зміст, а з іншого – нівелювати спірні моменти, що могли б використовувати опоненти", – йдеться в повідомленні.

Раніше батьки закликали цей курс скасувати, бо в ньому є сексизм та дискримінація.

Сімейні пари мають практикувати сексуальне мовчання, одружуватись краще до 30 років і мати по троє дітей. Це лише кілька тез з курсу "Основи сім'ї", який минулого року почали факультативно викладати у 130 школах України.

Фото: Facebook / Буковинський

Фото: Facebook / Буковинський

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: