У США схвалили використання препарату “Ремдесивір” для лікування COVID-19. Його хоче купити Україна

Управління США з контролю за харчовими продуктами й лікарськими засобами (FDA) схвалило використання противірусного препарату «Ремдесивір» (Remdesivir) для лікування пацієнтів із COVID-19.

Як ідеться в рішенні регулятора, «Ремдесивір» схвалили для використання в екстреному порядку.

Це означає, що препарат може бути недостатньо вивченим, але його застосування рекомендується, оскільки не існує надійних і перевірених альтернатив, а хвороба, щодо якої він призначений, несе серйозний ризик здоров'ю людей.

Своє рішення FDA ухвалила, ґрунтуючись на нещодавньому дослідженні ефективності «Ремдесивіра»: як показали клінічні випробування Національного інституту охорони здоров'я США за участі 1063 людей, препарат не знизив смертність серед пацієнтів, але зменшив термін їхнього перебування в лікарні в середньому з 15 до 11 днів.

Сам «Ремдесивір» було розроблено ще під час спалаху вірусу Ебола, однак тоді препарат не був ефективним. Раніше, зазначає видання Science, в окремих випадках лікарі повідомляли про покращення здоров'я пацієнтів із COVID-19 після прийняття «Ремдесивіру».

У FDA зазначають, що «Ремдесивір» може мати побічні ефекти, як-от зниження тиску, нудота і зростання ферментів печінки.

«Ремдесівір» – це другий препарат, який в США дозволили використовувати для лікування коронавірусної інфекції. У березні для використання в екстреному порядку FDA схвалило гідроксіхлорін і хлорохин.

На користь гідроксіхлоріна висловлювався і американський президент Дональд Трамп, а сам препарат (яким лікують малярію і ревматоїдний артрит) міститься в переліку ліків, які можуть використовуватися в лікуванні COVID-19, складеному ВООЗ.

Проте 24 квітня FDA застерегла від використання цих препаратів після того, як в одному з клінічних випробувань в Бразилії пацієнти, які брали гідроксіхлорін, мали проблеми з серцем або померли.

19 квітня у Міністерстві охорони здоров'я України заявляли, що працюють над тим, аби придбати в США та доставити до України «Ремдесивір». Цей лікарський засіб був включений до протоколу лікування COVID-19 в Україні.

Як повідомлялося, станом на 2 травня в Україні 11411 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 279 летальних, 1498 пацієнтів одужало. 

Свіжі дописи

  • Новини

Смертельний інцидент у Німеччині: загиблими були військові на реабілітації

Громадяни України, яких було вбито в Німеччині, були військовослужбовцями. Вони проходили медичну реабілітацію. Про це… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Генштаб: протягом доби на фронті було зафіксовано 112 бойових зіткнень

Найбільше ворожих атак було на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Загалом на фронті протягом доби було… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Справжнє везіння: українські науковці показали, як стрибає горбатий кит в Антарктиці

Українські полярники показали стрибок молодого представника горбатих китів в Антарктиці. Хоча стрибають вони нерідко, однак… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

В Україні планують до кінця 2024 року запустити реєстр порушень міжнародного гуманітарного права

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій має намір уже до кінця цього року запустити… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

У запорізькому цирку зірвалися з висоти неповнолітні гімнасти: поліція встановлює обставини

Двоє неповнолітніх гімнастів у Запорізькому державному цирку під час виконання номера зірвалися з 3-метрової висоти… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Зеленський заявив, що у червні може початися шлях до справедливого миру

Президент України Володимир Зеленський заявив, що світова більшість повинна примусити росію до миру та може… Читати більше

Sunday April 28th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.