fbpx
Сьогодні
20:53 02 Тра 2020

У Києві невідомі спалили намет, в якому жили роми: фото, відео

Фото: LB.ua

На вулиці Великій Китаївській у Києві вранці 29 квітня підпалили намет, в якому жили четверо ромів із Закарпаття.

Про це LB.ua розповіла волонтерка і очевидиця події, яка працює неподалік.

Волонтерка Спільноти Святого Егідія Віта Зіневич приносила ромам їжу. 1 травня Зіневич зустріла ромів неподалік від місця події. Вони розповіли, що на них напали двоє молодих людей, які почали розпорошувати паралітичний газ.

У Києві спалили намет, в якому жили роми

Фото: LB.ua

"Анжела (ромська жінка, – ред.) розповіла, що просила, щоб на неї не бризкали газом, оскільки вона вагітна. На що нападники їй відповіли, що, таких як вона, ґвалтувати треба", – говорить волонтерка.

За словами Зіневич, роми після цього вибігли на вулицю і почали кликати на допомогу, а нападники почали бити дошкою ромського чоловіка Руслана.

У Києві спалили намет, в якому жили роми

Фото: LB.ua

"Мене найбільше вразило те, що навпроти – багатоповерхівка, але ніхто не викликав поліцію. Хтось точно мав бачити стовп диму", – впевнена Зіневич.

Наталя, яка працює двірником у сусідньому будинку, розповідає, що о п'ятій ранку до неї прибіг Руслан "в одних трусах" з проханнями викликати поліцію, оскільки на них напали.

У Києві спалили намет, в якому жили роми

Фото: LB.ua

У Голосіївському управлінні LB.ua повідомили, що на місце виїжджала патрульна поліція, але не відкрила провадження, оскільки роми не наполягали на цьому.

Заступник начальника слідчого управлення Голосіївської поліції Максим Бондаренко розповів, що правоохоронці шукають постраждалих, щоб відкрити провадження за їх заявою. Волонтерам невідомо, де зараз перебувають постраждалі, оскільки після нападу вони переїхали.

 

Раніше мер Івано-Франківська Руслан Марцінків дав доручення вивезти людей ромської національності з міста в Закарпатську область, у США та МВС відреагували.

Потім мер Івано-Франківська вибачився перед ромами і пояснив, чому хотів їх вивезти з міста.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: