fbpx
Сьогодні
12:08 02 Тра 2020

"Прозорро. Продажі" підвищить мінімальний платіж для електронних майданчиків

"Прозорро. Продажі" поступово підвищить мінімальний платіж для електронних майданчиків з 20,4 тис. грн на місяць до 30 тис. грн з 1 червня 2020 року і до 50 тис. грн з 1 серпня, щоб відсікти недобросовісні майданчики.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна"

"Мінімальний місячний платіж – це не додаткова оплата, це найменший рівень щомісячної комісії. Комісія залишатиметься незмінною – 30% від доходу майданчика. Отже, якщо майданчик має регулярний дохід, то жодних додаткових витрат він не зазнає", – пояснив у коментарі директор "Прозорро. Продажі" Олексій Соболев.

Він додав, що в лютому підприємство провело опитування серед представників майданчиків щодо підвищення цієї суми.

Результати його свідчать, що 64% підтримують підвищення розміру мінімального платежу до 100 тис. грн на місяць, 5% ринку підтримують підвищення до 50 тис. грн, 11% проголосували за 20 тис. грн, 10% вважають, що вносити мінімальний платіж для розвитку системи зовсім не потрібно, ще така сама кількість не брала участі в опитуванні, зазначив Соболев.

За його словами, нинішнє рішення є компромісним.

Водночас "Асоціація біржові та електронні майданчики" заявила, що такі зміни можуть скоротити кількість електронних майданчиків, особливо в регіонах.

"Завжди система "Прозорро. Продажі" асоціювалася в суспільному середовищі як найефективніша електронна система, яка неухильно дотримується принципів прозорості, публічності та справедливості завдяки підключенню до неї великої кількості незалежних майданчиків … Станом на 28 квітня 42 оператори електронних майданчиків працюють у ЦБД2 системи "Прозорро. Продажі", – зазначила асоціація в релізі.

"Саме майданчики забезпечують пошук учасників аукціонів, конкуренцію на торгах, а отже, і збільшення надходжень до бюджетів", – зазначено в релізі.

"Прозорро. Продажі" вважає необґрунтованими звинувачення "в порушеннях прав та інтересів електронних майданчиків" з боку асоціації.

"Зміна умов роботи операторів електронних майданчиків, зокрема зміна рівня мінімальної плати за користування системою, є ініціативою частини операторів", – пояснив Соболев, зазначивши, що це дасть змогу відсікти недобросовісні майданчики.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: