fbpx
Сьогодні
19:04 02 Тра 2020

Коломойський прокоментував заяву голови НАБУ про можливе оголошення йому підозри

Колишній власник ПриватБанку, олігарх Ігор Коломойський прокоментував заяву директора Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артема Ситника про можливе оголошення йому підозри у справі ПриватБанку.

Про це пише hromadske.

Коломойський зазначив, що його прізвище не згадувалось директором НАБУ, а він сам зацікавлений в об'єктивному розслідуванні справи.

«Із того, що я читав, зі слів Ситника, там моє прізвище взагалі не згадується, і взагалі нічиє прізвище не згадується. А те, що вони рухаються кудись до мети, то ми тільки «за». Ми за те, щоб сказали хто винний … Я ж то знаю, як було. У Порошенка були свої інтереси, у Гонтаревої свої, у МВФ свої. Вони хотіли забрати в мене банк, вони давно на нього зуби точили. Українська влада лише з приходом Порошенка, а міжнародна — ще тоді» — сказав Коломойський.

Також, на його думку, держава не зазнала збитків у результаті націоналізації, а нібито вкрадені 116 мільярдів потрібно довести.

«По-перше, я стверджую, що гроші ніхто не вкрав, а якщо вкрали, то покажіть куди їх поділи. Якщо ж не вкрали, то держава відібрала в мене підприємство на яке витратило певні кошти. Держава 153 чи 147 мільярдів поклала в установчий фонд. Вони ж нікуди не поділися, вони як лежали, так і лежать. За цей час заробили 60 мільярдів напряму дивідендів і 15 чи 20 мільярдів отримано податків. Тобто, половина з вкладеної суми вже повернулась. То це було вигідно, чи збитки? На ці ж усі питання потрібно буде відповідати. В мене просто забрали курку, яка несла золоті яйця, і розповідають колишнім власникам, що її неправильно годували, що якби годували правильно — несла б платинові», — сказав олігарх.

Зазначимо, що йдеться докапіталізацію ПриватБанку після його націоналізації, яка здійснювалася шляхом внесення облігацій внутрішньої державної позики у капітал банку. Оскільки на облігації нараховувався відсоток, то банк фактично отримував прибуток, однак держава скеровувала його на обслуговування боргу, відтак для неї він був витратами.

Також Коломойський додав, що він не розуміє, чому нинішня влада не дає відповіді на питання «пограбували його чи ні?»: «Моє питання за рік не змінилося. Але влада чомусь не хоче зізнаватися, я не розумію, чому Зеленський і його команда боїться відповіді на це питання. Вони ж не забирали, але чому бояться визнати? Так, була держава неправа, давайте якось виходити із ситуації. Так же не буває, щоб чужу приватну власність забрати і за це нічого не було?».

Раніше Ситник заявив, що НАБУ наближається до оголошення підозри Коломойському.

Нагадаємо, Комітет Ради підтримав законопроєкт, який дозволить звільнити голову НАБУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: