fbpx
Сьогодні
18:39 02 Тра 2020

Кім Чен Ин вперше з’явився на публіці після чуток про його смерть: фото, відео

Північнокорейські державні ЗМІ повідомили, що Кім Чен Ин з'явився на першотравневому святі, вперше після трьох тижнів спекуляцій про його здоров'я.

Про це сказано в матеріалі американської медіакомпанії CNN.

Відзначимо, що це перша публічна поява лідера Північної Кореї після трьох тижнів відсутності.

За повідомленням Корейського центрального інформаційного агентства (KCNA), Кім Чен Ин публічно виступив на заході, присвяченому святкуванню Дня праці та відкриттю заводу з виробництва добрив.

Також державне агентство опублікувало фотографію, на якій, нібито зображений Кім Чен Ин під час церемонії.

Кім Чен Ин

Опубліковано відео першого публічного виходу лідера Північної Кореї Кім Чен Ина.

Кіма супроводжували кілька високопоставлених чиновників, в тому числі його молодша сестра Кім Е Чжон.

У той же час президент США Дональд Трамп під час брифінгу в Білому домі відмовився коментувати повідомлення північнокорейських ЗМІ про те, що Кім Чен Ин вперше з'явився на публіці з 11 квітня.

"Я б вважав за краще поки що не коментувати. Нам буде, що сказати про це у відповідний час", – сказав Трамп.

Чутки про здоров'я Кім Чен Ина поповзли після того, як він пропустив святкування дня народження свого діда 15 квітня. Його бачили за чотири дні до цього на засіданні політбюро, за даними північнокорейського державного агентства KCNA.

Раніше низка американських та світових ЗМІ писали, що Кім "знаходиться в серйозній небезпеці після операції", згідно із заявою одного американського чиновника. Інший американський чиновник сказав CNN, що побоювання з приводу здоров'я північнокорейського лідера небезпідставні, але важко оцінити тяжкість його стану.

Південнокорейське онлайн-видання Daily NK, яке основну увага приділяє Північній Кореї, написало про те, що Кіму зробили серцево-судинну операцію через "надмірне куріння, ожиріння та перевтому". У виданні додали, що лідер наразі проходить лікування на віллі в окрузі Хянсан.

Після того, як стан Кіма покращився, більша частина медичної бригади, що його лікувала, повернулася до Пхеньяну 19 квітня, тоді як деякі з них залишилися, щоб наглядати за північнокорейським лідером до його повного одужання.

Нагадаємо, спецпотяг Кім Чен Ина помітили в курортному районі Вонсану. На тлі чуток і припущень про смерть глави КНДР Кім Чен Ина, активізувалися спроби уточнити його стан та місцезнаходження.

Хоча точно про стан здоров'я Кім Чен Ина нічого не відомо, а один з північнокорейських дипломатів офіційно спростував припущення про смерть голови КНДР, в ЗМІ вже обговорюють можливого наступника — ним може стати сестра Ина, Кім Е Джон.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: