fbpx
Сьогодні
Фото, відео 23:30 02 Тра 2020

Тисячі рожевих фламінго прилетіли до індійського Мумбаї через покращення повітря

В індійський штат Мумбаї прилетіли 150 тисяч мігруючих рожевих фламінго.

Про це повідомляє індійське онлайн-видання The Print.

За словами місцевих, хоч фламінго і мігрували сюди раніше, але ніколи їх не було так багато. А зоозахисники пояснюють: це все завдяки покращенню якості повітря, води та водоростей – основної їжі фламінго. Чергова демонстрація того, як людська діяльність впливає на природу по всьому світу.

рожеві фламінго

рожеві фламінго

рожеві фламінго

рожеві фламінго

рожеві фламінго

рожеві фламінго

Бомбейське товариство природознавства (BNHS) повідомило, що з 2019 року міграція фламінго збільшилася на 25 відсотків, коли до країни прилетіло 1,2 тисячі птахів. Цього року понад півтори тисячі птахів було помічено у перший тиждень квітня.

Товариство пояснює це зростання зниженням активності людини в таких районах, як Сьюрі, Тейн-Крік та на водно-болотних угіддях Талава і Наві Мумбаї.

У цих районах зазвичай ведуться масштабні будівельні роботи, але в цей раз загальнонаціональний карантин створив ідеальні умови для фламінго на водно-болотних місцевостях.

Місцеві жителі на тлі події звернулися до влади з вимогою щорічно проводити додаткову роботу по забезпеченню здорового середовища для фламінго. Птахи зазвичай мігрують в Мумбаї в жовтні-березні.

Раніше повідомлялося, що в Індії вперше за 30 років люди побачили Гімалаї.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: