fbpx
Сьогодні
15:12 02 Тра 2020

COVID-19: Росія побила новий антирекорд, а в Білорусі один з найвищих темпів поширення хвороби в Європі

Фото Depositphotos

У Росії за останню добу зафіксовано 9 623 нові інфікування коронавірусом. Через це країна зараз знаходиться на сьомій позиції в рейтингу найбільш заражених у світі.

"За останню добу в Росії підтверджених випадків коронавірусної інфекції COVID-19 – 9 623 в 83 регіонах, в тому числі виявлено активно 4 488 (46,6%) без клінічних проявів ", – йдеться в повідомленні оперативного штабу.

Загалом від початку епідемії в РФ зафіксовано 124 054 випадки інфікування, з яких 1 222 – летальні.

Виписано по одужанню 1 793 людини за минулу добу, з цього числа в Москві – 608. Загальна кількість пацієнтів, яких виписали, зросла до 15 013 осіб.

Тим часом, темп приросту нових випадків коронавірусу в Білорусі є одним з найвищих в Європейському регіоні. У ВООЗ закликають до негайних дій щодо посилення заходів фізичного дистанціювання. Про це повідомив представник ВООЗ в Білорусі Батир Бердикличев в інтерв'ю  TUT.BY.

"Згідно з даними, наданими Міністерством охорони здоров'я, в країні спостерігається стійке зростання числа нових випадків COVID-19 на протязі останніх 4,5 тижні. При цьому темп приросту нових випадків в Білорусі є одним з найвищих в Європейському регіоні ВООЗ. Розвиток епідемії в чому залежить від вжитих заходів у відповідь в масштабах країни. Епідемія в Білорусі перейшла в фазу місцевої трансмісії інфекції серед населення, що вимагає негайних дій щодо посилення заходів фізичного дистанціювання. При збереженні сущ ствующей ситуації ми, швидше за все, будемо змушені спостерігати подальше зростання нових випадків ", – сказав Бердикличев.

Представник ВООЗ зазначив, що, навіть беручи до уваги можливості лабораторної діагностики країн, Білорусь має досить високий показник за кількістю випадків на 1 мільйон населення, випереджаючи, наприклад, країни Балтії, Фінляндії, Словаччини. Перераховані країни строго дотримуються заходів фізичного дистанціювання, що вплинуло на стримування темпів зростання епідемії.

За останню добу приріст нових випадків коронавірусу в країні склав 846 випадків. Це менше, ніж в попередні дні. 29 квітня було 973 нових випадки, 28 квітня – 919.
У Білорусі на 1 травня зареєстровано 14 917 осіб з позитивним аналізом на COVID-19.

Як повідомлялося, станом на 2 травня в Україні 11411 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 279 летальних, 1498 пацієнтів одужало. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: