fbpx
Сьогодні
22:09 01 Тра 2020

Вчені заявили, що 2020 рік може стати найспекотнішим в історії спостережень

Метеорологи вважають, що у 2020 року є всі шанси на те, щоб стати найспекотнішим роком в історії спостережень.

Принаймні, вони впевнені на цьому 50-75%, повідомляє The Guardian.

Незважаючи на те, що карантинні заходи, які були введені по всьому світу, очистили небо, їх недостатньо для того, щоб охолодити планету. Необхідні більш глибокі і довгострокові заходи.

Згідно з підрахунками Національного управління океанографічних і атмосферних досліджень США, 2020 рік з імовірністю 75% буде найспекотнішим в історії спостережень. Шанси на те, що він увійде в першу п'ятірку найбільш спекотних років складають 99,9%.

За словами вчених, нинішні тенденції збігаються з 2016 роком, коли температура піднялася на початку року через сильний Ель-Ніньо, а потім знизилася.

Гевін Шмідт з Інституту космічних досліджень імені Годдарда провів окреме дослідження. Його результати свідчать про те, що 2020 буде найспекотнішим роком в історії спостережень з імовірністю 60%.

Метеорологічна служба Великої Британії оцінює ці шанси в 50%. У відомстві впевнені, що нинішній рік продовжить "гонку" високих температур, розпочату в 2015 році. Аномально висока температура стає нормою, по мірі того, як кожний наступний рік і навіть місяць встановлюють нові рекорди спеки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: