fbpx
Сьогодні
20:25 01 Тра 2020

У Туреччині будуть виробляти корм для тварин з харчових відходів

Мерія турецького міста Конья побудує підприємство з переробки харчових відходів у корм для тварин. Воно буде побудовано в рамках нової політики «Нуль відходів», розробленої Міністерством навколишнього середовища та містобудування Туреччини.

Отриманий з відходів корм влада використовуватиме для утримання безпритульних тварин. Саме в цьому місті знаходиться найбільший в країні притулок для тварин. Він займає площу в 1 млн кв. м.

На думку мера Коньї Угура Ібрагіма Алтаю, ініціатива дозволить вирішити відразу кілька завдань, в тому числі нагодувати тварин, позбутися від необхідності закуповувати іноземні корми, а також сприяти розвитку економічного потенціалу міста.

«В одному тільки нашому притулку тварини щорічно з'їдають 400 тонн корму. Більшу його частину ми імпортуємо. Як тільки ми реалізуємо проект, то позбудемося імпортної залежності, а вартість кормів значно знизиться», – заявив мер.

Харчові відходи з державних установ і підприємств громадського харчування будуть збирати в спеціальні холодильники.

Потім їх стерилізують і будуть переробляти в корм, після чого передадуть в муніципальні притулки, реабілітаційні центри для тварин, а також інші організації з захисту прав тварин.

Очікується, що в день підприємство зможе переробляти до 10 тонн харчових відходів, з них вийде дві тонни чистого продукту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: