fbpx
Сьогодні
18:51 01 Тра 2020

"Під ворота прийдуть тисячі киян": Фірсов пригрозив Дарницькій ТЕЦ через черговий недопуск перевірки

Дарницька ТЕЦ

Дарницька ТЕЦ втретє не допустила екоінспекцію до здійснення перевірки. Керівник Державної екологічної інспекції Єгор Фірсов відповів підприємству.

Єгор Фірсов відреагував у себе в Facebook.

"Представники ДЕІ вийшли на позапланову перевірку Дарницької ТЕЦ. І були недопущені до екологічного контролю. Ми почули дивні відмовки, нібито журнал реєстрації заходів державного нагляду (контролю) знаходиться у бухгалтера підприємства, який знаходиться поза межами будівлі. І це на погляд керівництва є значною і аргументованою підставою для недопуску. Варто нагадати, що це вже третій недопуск екоінспекції. І кожен раз, знаходиться якась "підстава" на кшталт сьогоднішньої маячні", – написав він.

"Коли керівники підприємства прикидаються дурнями, а підприємство продовжує труїти киян – добре ця історія не закінчиться. Так, санкцій за недопуск досі немає, але складати руки ми не збираємось. На наступну перевірку, коли ще хтось з киян звернеться до нас, ми прийдемо не самі. Особисто я хочу, щоби оцю дурню, яку вислуховують інспектори, почули і журналісти, і заявники, і взагалі всі, кому болить питання якості повітря. Можливо, коли під ворота прийдуть сотні, а можливо і тисячі киян, позиція підприємства зміниться. Особисто я прикладу зусилля, щоб сталося саме так. Наступну перевірку анонсую заздалегідь", – заявив Єгор Фірсов.

Сьогодні представники ДЕІ вийшли на позапланову перевірку Дарницької ТЕЦ. І були недопущенні до екологічного контролю….

Posted by Єгор Фірсов on Thursday, April 30, 2020

Дарницька ТЕЦ – теплоелектроцентраль у Дарницькому районі міста Києва. За даними Міністерства енергетики та захисту довкілля,  ТОВ «Євро-Реконструкція» (якій належить Дарницька ТЕЦ) входить до переліку суб'єктів господарювання, які є найбільшими забруднювачами довкілля по викидах в атмосферне повітря за 2018 рік.

Читайте також: Чому повітря в Києві б'є світові рекорди по забрудненню?

Виміряти, чим ми дихаємо: як в Україні працює громадський моніторинг повітря

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: