fbpx
Сьогодні
11:33 30 Кві 2020

Заступник Єрмака: На закупівлі медзасобів бюджетні кошти не витрачали, комерційні організації оплачували свої закупівлі самостійно

На закупівлі медичних засобів для боротьби з коронавірусом, які здійснювали декілька тижнів за кордоном під егідою ОП, не витрачали коштів із бюджету країни, а комерційні організації закупівлі для власних потреб оплачували за власний рахунок.

Пр це сказав заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко.

"Офіс президента наступного тижня про роботу наших благодійних фондів зробить великий звіт. Ми покажемо, скільки грошей було витрачено, на що – на літаки, на закупівлі засобів захисту тощо. Там багато чого ми робили. Ми також ремонтували ШВЛи, які є в Україні, на це теж витрачалися кошти.

Але хочу наголосити, що на все, що робив Офіс президента, не було витрачено жодної копійки з державного бюджету України. Це все оплачували з благодійних фондів", – розповів він на брифінгу в четвер після прибуття чергового літака з Китаю, який став останнім під егідою Офісу президента.

Тимошенко зазначив, що засоби, які купували комерційні організації, вони привозили за власний рахунок, оплачували літаки.

"Для своїх потреб. Ритейлери – для продажу. Ви ж бачите, що зараз вже багато і масок, і інших засобів захисту є в аптеках. Місяць або півтора місяці тому нічого цього не було", – зазначив він.

Раніше в Офісі президента пояснили, як маски з літака "Мрії" потрапили в "Епіцентр".

Тепер МОЗ буде займатися привезенням засобів та обладнання для COVID-19.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: