fbpx
Сьогодні
16:15 30 Кві 2020

Укрексімбанк та Укравтодор підписали угоду щодо фінансування доріг: перший кредит під 10,5% річних

За участю Володимира Зеленського відбулось підписання угоди між АТ «Укрексімбанк» і "Укравтодором" щодо надання першого траншу фінансування на оновлення доріг у обсязі 5,782 млрд грн.

Загальна сума фінансування становитиме 19,3 млрд грн, передає Офіс президента.

«Як я вже казав, дороги, мости – це пріоритет», – зазначив Зеленський після підписання угоди та подякував усім її учасникам.

Він підкреслив, що програма «Велике будівництво» – це імідж України як країни з сучасними та якісними дорогами, якою можна подорожувати.

Президент також зауважив, що програма сприяє створенню нових робочих місць.

Голова "Укравтодору" подякував президенту, уряду та парламенту за важливі та своєчасні рішення, які дали змогу Укравтодору залучити кредитні кошти під державні гарантії (це стало можливим завдяки ухваленню законів, які президент підписав 4 лютого 2020 року).

А завдяки рішенню Нацбанку щодо зниження облікової ставки відсоткова ставка за кредитом становитиме 10,5% річних.

"Ми як державний банк підтримуємо «Велике будівництво». З підписанням угоди Укравтодор отримає перший транш у сумі 5,782 мільярда гривень за ставкою 10,5% річних, що на 2% нижче, ніж передбачив Кабмін", – зауважив голова правління АТ «Укрексімбанк» Євген Мецгер.

Він повідомив, що «Укрексімбанк» готовий стати фінансовим партнером «Великого будівництва» та підставити фінансове й сервісне плече всім компаніям, зокрема підрядним, які будуть задіяні у зведенні об'єктів цієї програми.

Сумарно у 2020 році заплановано відремонтувати та побудувати понад 4 тис. км доріг державного значення.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: