fbpx
Сьогодні
15:57 30 Кві 2020

Рада прийняла за основу законопроєкт про погашення боргів на ринку електроенергії через ОВДП

Фото Reuters

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт про заходи погашення заборгованості на оптовому ринку електричної енергії (№2386), який передбачає серед іншого докапіталізацію НАЕК "Енергоатом" і ПрАТ "Укргідроенерго" за рахунок випуску облігацій внутрішньої державної позики.

За відповідну законодавчу ініціативу на засіданні в четвер проголосували 258 народних депутата, передає Інтерфакс.

Повідомляється, що заборгованість ДП "Енергоринок", яке в старій моделі викуповувала всю вироблену в країні е/е і продавало її постачальникам і енергозбутовим компаніям для постачання кінцевим споживачам, планується зокрема погасити за рахунок збільшення статутного капіталу "Енергоатому" і "Укргідроенерго" за рахунок емісії ОВДП на суму заборгованості, що підлягає погашенню "Енергоринком".

Облігації внутрішньої державної позики України (ОВДП) — державні цінні папери, що розміщуються виключно на внутрішньому ринку. ОВДП підтверджують зобов'язання України щодо відшкодування пред'явникам цих облігацій їхньої номінальної вартості з виплатою доходу відповідно до умов розміщення облігацій.

Як зазначено в пояснювальній записці до законопроєкту, кредиторська заборгованість підприємства станом на 31 серпня становила 28,1 млрд грн.

При цьому, за даними "Енергоатома", заборгованість "Енергоринку" перед генкомпанією до кінця 2019 року залишалася на рівні близько 11,7 млрд грн, що становить близько 42% від загальної суми заборгованості.

Відповідно до законопроєкту, після збільшення капіталу "Енергоатому" і "Укргідроенерго" кредиторська заборгованість "Енергоринку" буде списана з нього у відповідному розмір.

 

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: