fbpx
Сьогодні
15:23 30 Кві 2020

Рада підтримала розгляд "антиколомойскього" законопроєкту за спецпроцедурою

Верховна Рада на сьогоднішньому позачерговому засіданні проголосувала за розгляд «антиколомойського» законопроєкту за спеціальною процедурою.

Таке рішення підтримало 255 депутатів.

Ухвалення «антиколомойського» законопроєкту є головною умовою отримання Україною нової програми МВФ. Якщо проєкт закону буде прийнятий, Україна може розраховувати на перший транш від Міжнародного валютного фонду вже в кінці травня.

Необхідність створення спецпроцедури розгляду для цього законопроєкту виникла в зв'язку з тим, що до нього подали рекордну кількість поправок — більше 16 тисяч. Комітет рекомендував Раді врахувати близько 300 з них.

16 квітня Рада прийняла закон про зміну свого регламенту, передбачивши особливу процедуру розгляду законопроєктів у другому читанні, якщо подано як мінімум в п'ять разів більше поправок, ніж статей або пунктів в початковій редакції проєкту законодавчого акту, але не менше 500 поправок.

Після прийняття Радою рішення про застосування особливої процедури у всіх фракцій і груп є два дні, щоб вибрати по п'ять поправок, не врахованих головним комітетом, на яких вони наполягають, і направити їх комітету.

Кожен позафракційний народний депутат, поправки якого враховані головним комітетом, має право обрати одну невраховану поправку. Головний комітет у дводенний термін узагальнює ці поправки і готує уточнену порівняльну таблицю для розгляду законопроєкту в другому читанні, в яку включаються також всі враховані головним комітетом поправки.

Противники так званого "антиколомойського" законопроєкту подали до нього рекордні понад 16 000 правок.

Нагадаємо, 30 березня Верховна Рада проголосувала в першому читанні за законопроект про удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності (антиколомойський).

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: