fbpx
Сьогодні
12:18 30 Кві 2020

Офіс президента: До України прибув літак з Китаю із засобами захисту для лікарів

До Міжнародного аеропорту «Бориспіль» прибув літак з Китаю, який доправив 400 тис. респіраторів та 50 тис. захисних щитків для українських лікарів.

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента, секретар Координаційної ради з протидії поширенню COVID-19 Кирило Тимошенко.

Це останній рейс з «повітряного мосту», який організував Офіс Президента для забезпечення потреб України в засобах індивідуального захисту та медикаментах. Надалі постачанням усього необхідного займатимуться в МОЗ.

«Загалом було відправлено понад 25 літаків, які привезли вантажі для України», – сказав він.

За словами Кирила Тимошенка, це, зокрема, вантажі, які закуповував Офіс Президента за кошти благодійних фондів.

«Це засоби захисту для наших лікарів. Вони відразу доставляються, і сьогодні будуть доставлені до регіонів України. Це респіратори, захисні окуляри тощо», – зазначив він.

тимошенко вантаж

Також цими рейсами доправляли вантажі, які закуповує бізнес як гуманітарну допомогу регіонам, де він базується.

Крім того, згадані літаки привозили комерційні вантажі.

«Ми дали змогу комерційним організаціям, насамперед мережам аптек та ритейлерам, привозити вантажі. Найперше, це звичайні маски для населення. Саме ці літаки, перельоти з Китаю до України, оплачують комерційні організації», – сказав Кирило Тимошенко.

За його словами, ця ініціатива допомогла знизити вартість масок в аптеках, де ще місяць тому вони коштували 20-25 гривень.

Він повідомив, що Офіс Президента вже виконав головне завдання – побороти кризу з недостатньою кількістю засобів захисту в українських лікарнях. Надалі всіма закупівлями займатимуться в Міністерстві охорони здоров'я.

Він зазначив, що в Китаї та Південній Кореї закуповували, зокрема, ПЛР-тести, поки в Україні не налагодили власне виробництво цих систем.

Тимошенко анонсував оприлюднення на наступному тижні детального звіту щодо роботи благодійних фондів, у якому буде продемонстровано, на що витрачалися гроші. Адже серед видатків не лише закупівля засобів захисту, а й ремонт апаратів ШВЛ, які є в Україні.

«Хочу підкреслити, що все, що робив Офіс Президента, – на це не було витрачено жодної копійки з державного бюджету. Все це оплачували з благодійних фондів – те, що ми закуповували. А те, що закуповували комерційні організації, вони привозили за свої кошти, оплачували літаки, а також самі оплачували свої закупівлі».

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: