fbpx
Сьогодні
14:07 30 Кві 2020

Медики київської лікарні оголосили бойкот через низьку зарплату: отримали на 30-40% менше, ніж до епідемії

Медичний персонал Київської міської клінічної лікарні №8 Оболонського району вийшов на протест і відмовляється працювати за зарплату в розмірі 3-5 тисяч гривень в умовах поширення коронавірусу.

Цю інформацію hromadske підтвердили у приймальній лікарні. Там уточнили, що участь у протесті взяли переважно медсестри та санітарки, а лікарів серед них не було. Додають, що «вже всі порозходилися».

На сторінці «Життя Мінського масиву — Оболонський район» у Facebook зазначають, що медики отримали зарплати за квітень, розраховуючи на доплати за роботу з інфікованими.

Натомість, як повідомляють, вони отримали на 30-40% менші зарплати, ніж до епідемії. Медсестри отримали 4-5 тисяч гривень, молодші сестри — 3-4 тисячі гривень, лікарі — від 6 до 9 тисяч. Це підтверджують прикріплені розрахункові листи за квітень 2020-го.

Крик души!Друзья, мы редко просим о репосте, но эта новость должна дойти до самого верха, всех министров и чиновников,…

Posted by Життя Оболонського Району та Мінського Масиву on Wednesday, April 29, 2020

Додають також, що два відділення оголосили про відмову працювати в таких умовах і з такою оплатою. Ще кілька відділень готується страйкувати.

Posted by Життя Оболонського Району та Мінського Масиву on Thursday, April 30, 2020

Водночас міський голова Києва Віталій Кличко під час онлайн-брифінгу 30 квітня повідомив, що на доплати медикам виділять майже 900 мільйонів гривень. Він запевнив, що столична влада зараз шукає можливості для допомоги медпрацівникам.

«Наскільки ви знаєте, з 1 квітня всі медзаклади країни отримують гроші — в тому числі на виплату зарплати співробітникам — з державного, а не з міських бюджетів. Це, нагадаю, — медична реформа. Київ віднайшов і виділив із міського бюджету гроші на доплати медикам майже 900 мільйонів гривень», — сказав Кличко.

За його словами, за квітень медпрацівники комунальних некомерційних підприємств столиці, що надають вторинну (спеціалізовану) та третинну (високоспеціалізовану) допомогу, отримають додаткові виплати пропорційно відпрацьованому часу за умови повної зайнятості.

Для лікарів сума нарахувань становить 4 тисячі гривень, для медичних сестер — 3 тисячі, для молодшого медичного персоналу — 1 тисячу гривень.

«Лікарі ж, які працюють з пацієнтами з підозрою та хворими на коронавірус, отримали доплати до заробітної платні за роботу з 13 березня. Місто встановило їм доплату у розмірі дев'яти посадових окладів. Таким чином, лікарі за березень отримали загалом від 30 до 50 тисяч гривень зарплати, медсестри — 25-30 тисяч і молодший медичний персонал — 20-25 тисяч гривень. Таку ж зарплату вони отримають і за квітень», — додав Кличко.

Працівники Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, а саме медики виїзних бригад та санітари, залучені до заходів із дезінфекції автомобілів, також отримали премію за березень.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: