Британський ветеран, який зібрав рекордну суму грошей для лікарів, святкує 100-річний ювілей

Британський ветеран Другої світової війни, який зібрав понад 36 мільйонів доларів США для медиків, 30 квітня святкує свій сотий день народження.

Капітан армії у відставці Тому Мур збирав кошти для медичних сестер і лікарів, які протистоять COVID-19, повідомляє Reuters.

Тома Мура, який став національним героєм в Британії, вітають в небі над його будинком літаки Королівських Військово-повітряних сил. Пенсіонер також отримав понад 135 тисяч вітальних листівок зі всього світу. Наймолодшому відправнику – 2 роки, а найстаршому – 92.

Вітальні листівки виставили в Бедфордській школі, де присутній його онук Бенджі Інгрем-Мур. Близько 20 волонтерів приймають вітання для Мура, розкривають листівки і виставляють їх на підлозі. Всі працівники строго дотримуються правил соціального дистанціювання.

Його 16-річний онук сказав: "Я думаю, що багато вітань настільки душевні, і це дійсно показує зусилля, прикладені людьми, я думаю, він дійсно оцінить це. Я постараюся сфотографувати якомога більше привітань і показати їх йому, так як він з задоволенням сяде і прочитає їх все".

Мур служив в Індії, М'янмі та Індонезії під час Другої світової війни.

Прем'єр-міністр Борис Джонсон, який повернувся до роботи 27 квітня після одужання від COVID-19, закликав британців показати таку ж рішучість, як і старий солдат, щоб допомогти перемогти вірус.

Єлизавета II також привітала зі 100-річчям ветерана

Про це повідомляє пресслужба Букінгемського палацу.

Цього ранку лорд-лейтенант Бедфордшир, особистий представник королеви в графстві, вручив вітальну листівку капітану Тому Муру від її Величності.

"Ми приєднуємося до побажань людей з усієї Великої Британії і всього світу, бажаючи капітану Тому Муру щасливого 100-річчя", – йдеться в повідомленні.

У день свого сторіччя капітан Том Мур отримав звання почесного полковника.

6 квітня 2020 року Том Мур почав прогулюватися в своєму дворі і садку з метою надання посильної благодійної допомоги медикам через "Національну службу охорони здоров'я Великої Британії" (NHS) у подоланні світової пандемії COVID-19. Його мета полягала в тому, щоб до власного столітнього ювілею пройти 100 кіл з інвалідними ходунками на своєму задньому дворі, демонструючи це через Твіттер та ЗМІ, і зібрати 1000 фунтів стерлінгів. Проте, він зібрав понад 35 мільйонів фунтів стерлінгів, що і принесло йому всесвітню славу і популярність. Ветерана підтримали внесками понад 800 тисяч людей.

"В останній війні на передовій були солдати в уніформі. На цей раз наша армія – це лікарі та медсестри. Ми це переживемо", – заявив Мур.

На цьому енергійний ветеран вирішив не зупинятися і спільно зі співаком Майклом Боллом і співробітниками національної служби охорони здоров'я Великобританії виконав знаменитий гімн "Ліверпуля" — You'll never walk alone. Композиція відразу ж стала хітом і злетіла на перше місце в британському чарті.

Примітно, що канадський співак The Weeknd, пісню якого Blinding Lights "посунули" з першого рядка, закликав передплатників активно качати пісню ветерана війни, щоб вивести її на перше місце. І тепер Том Мур є найстаршим виконавцем, коли-небудь очолював британський чарт.

Свіжі дописи

  • Новини

У Києві відкрився Центр рекрутингу української армії

Перший у столиці центр рекрутингу розпочав роботу на проспекті Повітряних сил, 41, (ЦНАП Солом’янського району).… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Глава Пентагону звернувся до партнерів США із закликом передати Україні Patriot

Сполучені Штати продовжують заохочувати країни, які мають системи протиракетної оборони Patriot, надати частину їх Україні… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Норвегія виділила додаткові 600 млн доларів Україні: кошти підуть на посилення ППО та гуманітарну допомогу

Уряд Норвегії у 2024 році додатково спрямує 600 млн доларів на посилення української протиповітряної оборони… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

У російському Улан-Уде – масштабна лісова пожежа: вогонь перекинувся на житлові будинки, оголошено евакуацію

У столиці російської республіки Бурятія – Улан-Уде лісова пожежа перекинулась на житлові будинки, місцева влада… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Зеленський провів наради з військовими: обговорили зрив планів рф, ситуацію на фронті, постачання зброї та снарядів

Президент України Володимир Зеленський провів наради з військовими щодо ситуації на фронті, наступів військ рф… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Атаки українських дронів на НПЗ спричинили різке зростання цін на бензин у росії, – Politico

Українські удари по російських нафтопереробних заводах спричинили зростання цін на дизельне пальне на 10%. А… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.