fbpx
Сьогодні
17:04 30 Кві 2020

Британський ветеран, який зібрав рекордну суму грошей для лікарів, святкує 100-річний ювілей

Британський ветеран Другої світової війни, який зібрав понад 36 мільйонів доларів США для медиків, 30 квітня святкує свій сотий день народження.

Капітан армії у відставці Тому Мур збирав кошти для медичних сестер і лікарів, які протистоять COVID-19, повідомляє Reuters.

ветеран Том Мур

Тома Мура, який став національним героєм в Британії, вітають в небі над його будинком літаки Королівських Військово-повітряних сил. Пенсіонер також отримав понад 135 тисяч вітальних листівок зі всього світу. Наймолодшому відправнику – 2 роки, а найстаршому – 92.

Вітальні листівки виставили в Бедфордській школі, де присутній його онук Бенджі Інгрем-Мур. Близько 20 волонтерів приймають вітання для Мура, розкривають листівки і виставляють їх на підлозі. Всі працівники строго дотримуються правил соціального дистанціювання.

ветеран Том Мур

ветеран Том Мур

ветеран Том Мур

Його 16-річний онук сказав: "Я думаю, що багато вітань настільки душевні, і це дійсно показує зусилля, прикладені людьми, я думаю, він дійсно оцінить це. Я постараюся сфотографувати якомога більше привітань і показати їх йому, так як він з задоволенням сяде і прочитає їх все".

Мур служив в Індії, М'янмі та Індонезії під час Другої світової війни.

ветеран Том Мур

Прем'єр-міністр Борис Джонсон, який повернувся до роботи 27 квітня після одужання від COVID-19, закликав британців показати таку ж рішучість, як і старий солдат, щоб допомогти перемогти вірус.

Єлизавета II також привітала зі 100-річчям ветерана

Про це повідомляє пресслужба Букінгемського палацу.

Єлизавета II також привітала зі 100-річчям ветерана

Цього ранку лорд-лейтенант Бедфордшир, особистий представник королеви в графстві, вручив вітальну листівку капітану Тому Муру від її Величності.

"Ми приєднуємося до побажань людей з усієї Великої Британії і всього світу, бажаючи капітану Тому Муру щасливого 100-річчя", – йдеться в повідомленні.

Єлизавета II також привітала зі 100-річчям ветерана

У день свого сторіччя капітан Том Мур отримав звання почесного полковника.

6 квітня 2020 року Том Мур почав прогулюватися в своєму дворі і садку з метою надання посильної благодійної допомоги медикам через "Національну службу охорони здоров'я Великої Британії" (NHS) у подоланні світової пандемії COVID-19. Його мета полягала в тому, щоб до власного столітнього ювілею пройти 100 кіл з інвалідними ходунками на своєму задньому дворі, демонструючи це через Твіттер та ЗМІ, і зібрати 1000 фунтів стерлінгів. Проте, він зібрав понад 35 мільйонів фунтів стерлінгів, що і принесло йому всесвітню славу і популярність. Ветерана підтримали внесками понад 800 тисяч людей.

ветеран Том Мур

ветеран Том Мур

"В останній війні на передовій були солдати в уніформі. На цей раз наша армія – це лікарі та медсестри. Ми це переживемо", – заявив Мур.

На цьому енергійний ветеран вирішив не зупинятися і спільно зі співаком Майклом Боллом і співробітниками національної служби охорони здоров'я Великобританії виконав знаменитий гімн "Ліверпуля" — You'll never walk alone. Композиція відразу ж стала хітом і злетіла на перше місце в британському чарті.

Примітно, що канадський співак The Weeknd, пісню якого Blinding Lights "посунули" з першого рядка, закликав передплатників активно качати пісню ветерана війни, щоб вивести її на перше місце. І тепер Том Мур є найстаршим виконавцем, коли-небудь очолював британський чарт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: