fbpx
Сьогодні
21:12 29 Кві 2020

У Таджикистані заборонили російські закінчення в прізвищах

Парламент Таджикистану ухвалив поправки до закону, якими тепер у країні заборонено використовувати російські закінчення у свідоцтвах про народження.

Про це повідомляє прес-служба парламенту.

Під час представлення поправок міністр юстиції Таджикистану Музаффар Ашурієн заявив, що вони направлені на виконання рішення про реєстрацію громадян «згідно з реєстром таджицьких національних імен».

Після набуття чинності цього закону при реєстрації буде заборонено використовувати в прізвищах та по батькові закінчення «вич», «ов», «ев», «ева», «овна».

Виключення можуть бути лише для представників національних меншин, також дія заборони не розповсюджується на тих, хто отримав свідоцтво з таким закінченням до набуття чинності цих поправок.

Решта ж громадян Таджикистану повинна використовувати традиційні закінчення, зокрема «зод», «зода», «он», «ён», «духт», «пур», «фар».

Прес-служба парламенту нагадала, що з 2007 року в Таджикистані почали використовувати імена без російських закінчень. Як пояснила влада, такі заходи «сприяють зростанню національних та патріотичних почуттів серед населення країни».

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: