fbpx
Сьогодні
10:17 29 Кві 2020

У Чорнобильській зоні та Житомирській області продовжують гасити осередки тління

Рятувальники продовжують гасіння окремих осередків тління пеньків, залишків деревини та торфовищ у шести лісництвах Житомирської та Київської областей

Станом на 7:00 29 квітня підрозділами надається допомога ДАЗВ у гасінні окремих осередків тління пеньків, залишків деревини та торфовищі в комірках, пройдених вогнем, повідомили на сайті ДСНС.

Інженерною технікою створено 1 тис. 30 тис. км мінералізованих смуг.

До гасіння залучено 590 осіб і 150 одиниць техніки, з них від ДСНС 487 людей особового складу та 110 одиниць техніки, зокрема 2 вертольоти, за допомогою якого 28 квітня здійснено 52 скиди – 104 т води (з початку робіт здійснено 2 тис. 312 скидів – 5 тис. 294 т води).

У Житомирській обл. пожежі в лісових масивах Овруцького району локалізовано. Сили ДСНС надає допомогу працівникам Словечанського лісового господарства гасіння окремих осередків тління трав'яного настилу, лісової підстилки, пеньків і деревини в комірках, пройдених вогнем.

Також пожежі в лісових масивах Білокоровицького та Олевського лісових господарств локалізовано. Станом на 7:00 29 квітня рятувальники гасять окремі осередки тління трав'яного настилу, лісової підстилки, пеньків і деревини в комірках пройдених вогнем.

В Олевському районі на території Поліського природного заповідника поблизу с. Рудня-Перганська виникло загоряння сухої трави і лісового масиву. Станом на 7:00 29 квітня рятувальники надають допомогу працівникам Перганського лісництва до гасіння окремих осередків трав'яного настилу, лісової підстилки, пеньків і деревини.

Нагадаємо, на Житомирщині спалахнула нова лісова пожежа, яка розповсюдилася на Поліський заповідник.

Повідомлялося, що Держлісгагентство працює над новою системою протипожежних заходів.

Читайте також: Відкладена небезпека. Як впоратися з наслідками Чорнобильських пожеж?

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: