fbpx
Сьогодні
12:33 29 Кві 2020

Поліція напала на журналіста під час протесту під Кабміном: в МВС прокоментуали

Фото: Громадське

Журналіста hromadske Богдана Кутєпова, який вів прямий етер під Кабінетом міністрів, побили поліціянти та зламали його техніку. Усе це через те, що він «стояв на зеленій зоні».

Так, зранку 29 квітня журналіст разом зі співведучим Нікітою Мекензіним стрімив акцію протесту підприємців під Кабміном. Мітингарі виступали проти затверджених обмежень під час карантину.

Поліція побила нашого журналіста Богдана Кутєпова та зламала його техніку під час прямого етеру під Кабінетом міністрів. На нього напали, бо він «стояв на зеленій зоні»

Журналісти вели трансляцію з пагорба в парку напроти Кабміну. До них підійшли кілька поліцейських ТОР і сказали залишити цю територію. Кутєпов пояснив, що має «службову необхідність» знімати з того місця, де найкраще видно протест. Натомість правоохоронці назвали його «клоуном».

Він також запитував працівників поліції, чому вони повинні відійти з цього місця, на що поліцейські сказали «або забираєш (камеру — ред.), або я зламаю». З цими словами на журналістів напали й виштовхнули з газону. Усе це відбувалося у прямому етері.

Після цього правоохоронці обурилися тим, що журналіст продовжував знімати, погрожуючи зламати йому камеру. І з цими словами зламали стабілізатор.

Прямий етер довелось перервати. Журналісти викликали поліцію і написали заяву про вчинення злочину.

Згодом речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко у коментарі hromadske сказав, що не знає про цей інцидент, натомість наголосив на потребі з'ясувати всі обставини.

«Треба розбиратися зараз, з'ясуємо. Знаючи Богдана Кутєпова нічого не можу сказати, окрім того, що треба точно детально з'ясувати всі обставини пригоди», — сказав він.

Шевченко уточнив, що на місці, де сталася сутичка, є «купа камер», які зафіксували обставини інциденту, якщо він був. Після того, як їх переглянуть, «нададуть точну інформацію».

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: