fbpx
Сьогодні
19:23 29 Кві 2020

Офіс президента зробив заяву щодо роботи Вищого антикорупційного суду

Офіс президента зробив заяву щодо роботи Вищого антикорупційного суду України.

Заяву опублікували в телеграм-каналі.

"Вищий антикорупційний суд стягнув у дохід держави 30 млн грн застави, внесеної фігурантом кримінальної справи, якого НАБУ підозрює в організації корупційної схеми із заволодіння квартирами Нацгвардії. Раніше суд стягнув 35 млн грн застави з «короля контрабанди» за порушення зобов'язань під час дії запобіжного заходу.

Це перші в історії нашої країни випадки стягнення застав такого розміру. Офіс Президента щиро вірить, що незабаром громадяни України побачать і перші вироки у справах щодо топ-корупції. Адже ВАКС був створений саме для подолання корупції серед високопосадовців.

Президент України Володимир Зеленський і його команда створили всі необхідні умови для початку реальної роботи ВАКС – від забезпечення приміщенням до розвантаження на законодавчому рівні від дрібних справ, що дало змогу Антикорупційному суду зосередитися на топ-корупції.

Ці рішення ВАКС демонструють його ефективність і незалежність. Це маленькі, але важливі кроки до становлення прозорої судової системи в Україні", – йдеться в повідомленні.

Раніше Центр Протидії Корупції показав "економічний результат" роботи НАБУ.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: