fbpx
Сьогодні
16:41 28 Кві 2020

У Раду внесли законопроєкт про криміналізацію пропаганди позашлюбних стосунків

У Верховній Раді України зареєстрували проєкт закону №3316-1, який передбачає встановлення кримінальної відповідальності за "публічні заклики та/або пропаганду відмови від народження дітей, руйнування інституту сім'ї, позашлюбних і протиприродних статевих відносин та розпусти".

Про це передає zmina.info.

Текст законопроєкту, автором якого є народний депутат від "Опозиційної платформи – за життя" Олег Волошин, розміщено на офіційному вебпорталі ВР.

Фактично документ копіює зареєстрований раніше проєкт закону №3316 щодо криміналізації злочинів ненависті за ознакою сексуальної орієнтації та ґендерної ідентичності (СОҐІ), який на розгляд внесла депутатка Ольга Василевська-Смаглюк від партії "Слуга народу".

Утім, замість мотиву ненависті за ознакою СОҐІ, у проєкті закону №3316-1 Волошин пропонує доповнити низку статей і Кримінального кодексу мотивом нетерпимості до інституту сім'ї чи сімейних цінностей, а також внести його до обставин, які обтяжують покарання.

Окремо в документі йдеться про те, щоб додати в КК статтю 161-1, згідно з якою публічні заклики та/або пропаганда відмови від народження дітей, руйнування інституту сім'ї, позашлюбних і протиприродних статевих відносин та розпусти каратимуться штрафом від 3 400 до 8 500 грн для громадян і від 8 500 до 17 тис. грн для посадовців або обмеженням волі на строк до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи вести певну діяльність на строк до трьох років або без такого.

Такі самі дії, вчинені організованою групою осіб або які спричинили тяжкі наслідки, пропонують карати позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: