fbpx
Сьогодні
09:52 28 Кві 2020

У Чорнобильській зоні і на Житомирщині триває гасіння окремих осередків тління

Фото: ДСНС

У Житомирській області та в Чорнобильській зоні відчуження 28 квітня триває гасіння осередків тління трави та деревини, залучили 329 та 1 133 людей відповідно.

Про це повідомляє пресслужба Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

На Житомирщині, зокрема, у лісових масивах Овруцького району пожежі вже локалізовані. До гасіння залучили 221 людину та 43 одиниці техніки, з них від ДСНС 37 та 10 відповідно.

«Станом на 7 год. 28 квітня силами ДСНС надається допомога працівникам Словечанського лісового господарства у гасінні окремих осередків тління трав'яного настилу, лісової підстилки, пеньків та деревини в осередках пройдених вогнем», — йдеться у повідомленні.

Також рятувальники допомагають працівникам Білокоровицького та Олевського лісового господарства, там гасять окремі осередки тління трав'яного настилу, лісової підстилки, пеньків та деревини в осередках пройдених вогнем. До гасіння залучили 108 людей та 23 одиниці техніки.

Тим часом на Київщині у зоні відчуження продовжують гасити пожежі на території Луб'янського, Паришівського та Дитятківського лісництв. Основні зусилля спрямовані на локалізацію 2 осередків (с. Крива Гора та с. Рудьки — с. Буряківка) тління пеньків, залишків деревини та торф'янику в осередках пройдених вогнем.

До гасіння залучили 1 133 людини та 262 одиниці техніки, з них від ДСНС 1 037 та 225 відповідно. Авіацією ДСНС 27 квітня здійснили 30 скидів (60 т води).

«Для облаштування протипожежних розривів залучено важку інженерну техніку ДСНС та додатково 4 шляхопрокладачі Збройних сил України. Інженерною технікою створено 1 тис. 10 км мінералізованих смуг».

Там зазначають, що радіаційна ситуація стабільна, потужність експозиційної дози на поверхні ґрунту та вміст радіонуклідів у воді не перевищують допустимих значень.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: