fbpx
Сьогодні
10:38 28 Кві 2020

У четвер відбудеться відеоконференція глав МЗС у "нормандському форматі"

Фото Reuters

Відеоконференція міністрів закордонних справ України, Німеччини, Франції та Росії (в "нормандському форматі") відбудеться в четвер, 30 квітня.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Відеоконференція відбудеться цього четверга, 30 квітня. Будуть усі чотири міністри закордонних справ. Я дякую їм усім за те, що вони погодилися взяти участь у цьому заході. Давно назріла необхідність у розмові міністрів "нормандського формату", адже ми бачимо, що рішення нормандського паризького саміту пробуксовують, і ми маємо дати імпульс на шляху до їх виконання для того, щоб відкрити шлях до наступного саміту в Берліні, де треба буде досягати нових домовленостей і рухатися до припинення війни, деокупації українських територій і, врешті-решт, до припинення російської агресії загалом", – сказав міністр на онлайн-брифінгу.

Міністр зазначив, що однією з ключових цілей майбутньої зустрічі є оцінка того, що було зроблено з моменту паризького саміту й до 30 квітня.

"На думку української сторони, тут із позитиву можна відзначити лише обміни та повернення незаконно утримуваних громадян, які відбулися", – сказав Кулеба.

"Друге, спробувати – і це буде, напевно, найскладніша частина розмови – з'ясувати причини, чому на інших напрямах, з інших питань у нас відбувається стагнація", – продовжив глава МЗС України.

Третім елементом переговорів він назвав "розробку якихось, принаймні, обрисів рішень для наявних проблем і надання імпульсу Тристоронній контактній групі для того, щоб вона вже безпосередньо здійснювала розробку детальних рішень і їх імплементацію".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: