fbpx
Сьогодні
13:10 28 Кві 2020

Трамп запевняє, що США розслідує правду про походження COVID-19

Фото Getty Images

Президент США Дональд Трамп запевнив, що здійснюване його країною розслідування дасть змогу отримати всю інформацію про походження коронавірусу COVID-19.

"Ми проводимо дуже серйозне розслідування, і ми дамо вам знати про його результати. Нам вдасться отримати відповіді", – заявив Трамп на брифінгу в Білому домі.

Він укотре нагадав, що США "не задоволені Китаєм і всією ситуацією (з коронавірусом )", оскільки, за його словами, якби в КНР діяли швидше, то було б реально не допустити поширення вірусу.

Говорячи про негативний вплив коронавірусу на економіку, Трамп констатував, що йдеться "про збитки не лише для США, а і для всього світу".

Раніше у квітні повідомлялося, що США проводять повномасштабне розслідування того, звідки з'явився коронавірус, і чому в КНР не вдалося швидко зупинити його поширення. Згідно з однією з версій, що з'явилися у ЗМІ, у Вашингтоні не виключають, що вірус походить із наукової лабораторії в китайському місті Ухані.

Американські спецслужби понад десять разів попереджали президента США Дональда Трампа про небезпеку COVID-19 у щоденних інформаційних матеріалах протягом січня і лютого, повідомляє Washington Post.

За даними нинішніх і колишніх чиновників, які розмовляли з газетою, щоденні зведення, складені розвідувальною спільнотою для президента, містили попередження про поширення коронавірусу в США, а також твердження про те, що китайські чиновники приховують масштаб поширення вірусу й кількість загиблих від нього.

Водночас співрозмовники видання зазначили, що, схоже, президент не сприйняв ці попередження серйозно.

Зокрема, вони повідомили, що Трамп до кінця лютого відмовлявся сформувати цільову групу Білого дому з питань коронавірусу.

Крім того, джерела газети заявили, що заступник радника з національної безпеки Метью Поттінгер закликав до припинення авіасполучення з Європою ще в лютому. Тим часом Трамп здійснив цей крок лише в березні.

Раніше американські ЗМІ повідомляли, що розвідувальні агентства США почали збирати інформацію про новий тип коронавірусу, що з'явився в Китаї, ще в листопаді. Нібито розвіддані стали відомі президенту вже 3 січня під час щоденного брифінгу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: