fbpx
Сьогодні
11:47 28 Кві 2020

Світовий банк виділив Україні $135 млн на покращення медицини

Рада директорів Світового банку 28 квітня ухвалила рішення виділити України 135 мільйонів доларів в межах програми поліпшення системи охорони здоров'я та боротьбу з COVID-19.

Про це повідомляють у Міністерстві фінансів України.

Кошти виділяють в межах програми «Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей», яку Світовий банк реалізує в Україні з 2015 року. Водночас, 35 мільйонів доларів з цієї суми виділили на заходи посилення захисту українців від коронавірусу. Решту 100 мільйонів доларів витратять на обладнання відділень екстреної медичної допомоги у регіонах.

"Додаткові кошти розміром 135 млн доларів допоможуть Україні здійснити необхідну модернізацію лікарень і впровадити важливі реформи, а також провести навчання тисяч українських лікарів надання сучасних медичних послуг. У рамках проекту також надаватиметься підтримка для загального фонду держбюджету з метою забезпечення потреб населення в медичних послугах",.

Частину коштів нового кредиту розміром 35 млн доларів буде використано на закупівлю необхідних матеріалів і устаткування для боротьби з COVID-19, проведення необхідного навчання для медичного персоналу, підтримку комунікації в наданні громадянам важливої публічної інформації.

Нові виділені кошти також використовуватимуться на відшкодування фінансування українським закладам охорони здоров'я, які надають послуги пацієнтам із COVID-19.

"Це додаткове фінансування допоможе Україні в оновленні близько 40 відділень екстреної медичної допомоги та інсультних відділень, забезпечуючи можливість лікарням виконувати складні медичні процедури з використанням високотехнологічного обладнання і відповідних протоколів лікування", – заявив в.о. директора Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Алекс Кремер.

За його словами, пацієнти зможуть обирати будь-яку лікарню в Україні, і їхні витрати на хірургічне втручання покриватимуться з державного бюджету.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: