fbpx
Сьогодні
23:10 28 Кві 2020

Суд зобов'язав НАБУ відкрити справу проти Венедіктової, - Стерненко

Вищий антикорупційний суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро України розпочати справу через повідомлення про недекларування генеральною прокуроркою України Іриною Венедіктовою майна.

Фото судового рішення опублікував активіст Сергій Стерненко.

У постанові йдеться, що суд задовольнив скаргу Стерненка "на бездіяльність службової особи НАБУ щодо невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань". Відтак зобов'язав НАБУ відкрити справу.

Активіст написав, що свою заяву подавав щодо можливого недекларування Венедіктовою майна – годинника за 10 тисяч євро та членства у громадській організації з ознаками прибутковості.

"Після внесення відомостей до ЄРДР клопотатиму також і про дослідження фактів недекларування відомостей про право оренди/користування квартири Венедіктовою", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, "Схеми" розповіли про підвищення чоловіка Венедіктової, зв'язки брата з бізнесом Авакова та незадекларовану квартиру.

Раніше Венедіктова приймала у себе вдову Кузнецова, який загинув внаслідок нападу на Стерненка.

До цього Венедіктова запевняла, що підозра одеському активісту Сергію Стерненку, який смертельно поранив нападника, буде оголошена. Питання полягає лише у кваліфікації: вбивство чи вбивство при перевищенні меж необхідної оборони.

Колишній заступник генерального прокурора Віктор Трепак розповів, що нова очільниця Офісу генпрокурора Ірина Венедіктова заявила йому про необхідність повідомити про підозру одеському активісту Сергію Стерненку. Останній, захищаючись від нападників, наніс одному смертельне поранення.

За вбивство одеського активіста Стерненка пропонували тисячу доларів, – свідок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: