fbpx
Сьогодні
10:07 28 Кві 2020

Ляшко пояснив, як контролюватимуть роботу продовольчих ринків

Роботу продовольчих ринків після їх відкриття буде щодня контролювати Держслужба з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів, повідомив заступник міністра охорони здоров'я.

Про це сказав головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі програми "Свобода слова" на каналі ICTV.

"Буде гарантовано щоденне інспектування представниками Держслужби з питань безпеки харчових продуктів і щоденна видача дозволу на відкриття або заборона на відкриття ринку", – сказав він.

Ляшко повідомив, "якщо ринок порушить норми, то наступного разу він зможе відкритися не раніше, ніж через сім днів після того, як усуне порушення".

"Буде контроль з боку держави без залучення органів місцевого самоврядування", – підкреслив він.

Ляшко нагадав, що раніше постановою головного санітарного лікаря було дозволено відновити роботу ринків, однак пізніше цей дозвіл було скасовано.

"Ми врахували всі питання, зараз ми відкриваємо ринки зовсім з іншими підходами. Якщо раніше ми прописали норми, і сказали, що органи місцевої влади повинні самі забезпечувати їх виконання, то органи місцевого самоврядування сприйняли це як заклик і повідкривали всі ринки, зокрема і ті, які діяли з порушенням протиепідемічних норм", – сказав він.

Раніше, у МОЗ назвали умови, за яких зможуть працювати ринки.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: