fbpx
Сьогодні
09:20 28 Кві 2020

Адвокат Найєм пояснив, що не так із завершенням досудового розслідування у справі Гандзюк

Адвокат та представник ініціативи "Хто замовив Гандзюк?" Масі Найєм пояснив, чому досудове розслідування у справі активістки Катерини Гандзюк завершилось раніше подовженого терміну.

Про це він написав у Фейсбук.

"Що не так із завершенням досудового розслідування по справі Каті Гандзюк:

1.Зібрані не всі докази. Проведені не всі слідчі дії, які просила строна потерпілих (якій ще три дні тому брехали, що справа не готова до суду). Як наслідок – може не бути вироку організаторам вбивства, оскільки не вистачить доказів.

2. Раніше прокуратура просила продовжити досудове розслідування до чотирьох місяців. А завершила за 40 днів. Чому?

3. Про це спитались вчора під Офісом Президента у прокурорів і почули: "ми зібрали докази, це нові докази, а які – не скажемо, бо це тайна досудового". Чи це так?

4. Ні, оскільки всі матеріали справи відкриті ВСІМ сторонам, включая адвокатів підозрюваних. Досудове розслідування завершено. Немає тайни слідства. Відтак пояснити суспільству чому так блискавично завершили розслідування прокуратура не може, бо таких пояснень не існує.

5. Тоді чому ж так швидко завершили розслідування? Тому що у генерального прокурора І. Венедиктової є страх звільнення. Вона намагається довести свою ефективність. Не якістю переданих доказів, а поспіхом переданою справою, для галочки. Якість доказів суд встановить щонайменше через рік (50 томів справи).

6. І на останок. Вчора Юлія Мендель підтвердила, що В. Зеленський ще не заслуховував І. Венедиктову по цій справі. Вона йому мала щось доповісти. З чого можна зробити висновок, що його тримають в ізоляції", – пояснив адвокат.

Найєм написав, що Венедиктова планує до 11 травня завершити ще одну справу.

"Впевнений, що вона – не самостійна. А примхи реальних бенефіціарів Венедиктової остаточно знищать рейтинг Зеленського".

"Вимагаємо пояснень": близько сотні людей протестували під ОПУ та будинком Венедіктової через справу Гандзюк.

Нагадаємо, 27 квітня Служба безпеки України повідомила, що завершила досудове розслідування у справі про вбивство Гандзюк і що кінцевий замовник – Мангер.

Офіс генпрокурора також розповів про завершення справи.

Активісти ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк" незадоволені фіналом розслідування вбивства Гандзюк та вийшли під ОПУ.

Батько загиблої активістки Катерини Віктор Гандзюк розкритикував заяву Офісу генерального прокурора про завершення слідства у справі про вбивство його дочки.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: