fbpx
Сьогодні
15:27 27 Кві 2020

Зеленський поговорив з Макроном: президент Франції підтвердив свій намір відвідати Україну

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Французької Республіки Еммануелем Макроном.

Про це пише Офіс президента.

Співрозмовники обговорили ситуацію в обох країнах у зв'язку з пандемією коронавірусу. Зеленський висловив солідарність України з Францією, яка зараз перебуває в епіцентрі пандемії COVID-19.

«Україна робить свій внесок у боротьбу з пандемією. У межах програми стратегічних перевезень НАТО українські вантажні літаки «Мрія» та «Руслан» залучені до доставки гуманітарної й медичної допомоги по всьому світу, серед іншого до Франції», – зауважив Зеленський.

Володимир Зеленський поінформував Макрона про перебіг переговорів з МВФ щодо започаткування нової програми співпраці з Україною.

"Закон про банки є для нас пріоритетним. Я впевнений, що ми проголосуємо його, бо це важливо для нас і відкриває можливості для співпраці з МВФ", – наголосив Зеленський.

Макрон високо оцінив прогрес у впровадженні реформ в Україні та особисту роль Володимира Зеленського в цьому процесі.

Президент України також відзначив важливість подальшої макрофінансової підтримки України з боку ЄС і висловив сподівання щодо швидкого ухвалення на рівні Євросоюзу рішення про надання Україні макрофінансової допомоги обсягом 1,2 млрд євро для подолання наслідків пандемії COVID-19.

Окрема увага була приділена ситуації на сході України та стану реалізації домовленостей, досягнутих під час Паризького саміту в Нормандському форматі. Президент Франції привітав взаємне звільнення утримуваних осіб 16 квітня цього року, у межах якого в Україну повернулося 20 людей.

Відзначили важливість продовження переговорів для досягнення миру на Донбасі.

Сторони також відзначили спільний інтерес до продовження двосторонньої співпраці після нормалізації епідемічної ситуації.

Володимир Зеленський нагадав Еммануелю Макрону про запрошення відвідати Україну.

Макрон, в свою чергу, підтвердив свій намір відвідати Україну.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: