fbpx
Сьогодні
11:07 27 Кві 2020

Уряд призначить нових голів митниці та податкової за спрощеною процедурою на час карантину, - глава Мінфіну

Кабінет Міністрів призначить нових голів Державної податкової та Державної митної служб за спрощеною процедурою, а після закінчення карантину проведе конкурсний відбір.

Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Найближчим часом буде призначено нового голову податкової, пізніше – і митниці. В умовах карантину діє тимчасово спрощена процедура відбору кандидатів на ці посади".

На його думку, в поточній ситуації – це оптимальний підхід, оскільки йдеться про відомства з тисячами службовців.

"Після закінчення карантину, як це передбачено законодавством, ми проведемо конкурсний відбір – із залученням експертів і громадськості", – зазначив Марченко.

Кабінет Міністрів України дозволив призначення голови і заступника голови Державної податкової служби шляхом укладення контракту про проходження державної служби. Згідно з розпорядженнями від 24 квітня, уряд погодився з пропозицією міністра фінансів Марченка про необхідність призначення на вакантні посади голови та заступника голови Держподаткової служби шляхом укладення контракту про проходження державної служби.

Уряд також визначив першого заступника міністра фінансів Дениса Улютіна уповноваженою особою для проведення співбесіди в установленому порядку.

Нагадаємо, що 24 квітня Кабінет міністрів на позачерговому засіданні прийняв рішення звільнити з посад глав Податкової і Митної служби Сергія Верланова і Максима Нефьодова.

Нефьодов прокоментував своє звільнення.

Кабмін вже призначив т.в.о. глав Митної та Фіскальної служб.

Міністр фінансів вбачає підстави для розслідування дій екс-голів митниці та податкової.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: