fbpx
Сьогодні
14:20 27 Кві 2020

Україна наполягає на поверненні чорних ящиків збитого в Ірані літака "МАУ", - Кулеба

Бортові самописці літака авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України", який був збитий в Ірані 8 січня 2020 року, має бути повернено в Україну.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час телефонної розмови з главою Міністерства закордонних справ Ірану Мохаммадом Джавадом Заріфом.

"Глава МЗС окремо наголосив, що наполягає на доставці, відповідно до Чиказької конвенції, бортових самописців в Україну, з подальшим рішенням щодо місця їх розшифрування та дослідження за участю країн, громадяни яких загинули внаслідок трагедії".

Також під час розмови Кулеба наголосив, що українська сторона налаштована продовжувати діалог із метою з'ясування всіх обставин трагедії, притягнення винних до відповідальності та виплати відповідних компенсацій рідним і близьким загиблих.

Міністр закордонних справ Ірану, у свою чергу, наголосив, що слова представника комітету парламенту Ірану з юридичних і судових питань Хассана Норузі, який раніше заявив, що військові добре виконали свої обов'язки, збивши цивільний авіалайнер, а рух літака був "дуже підозрілим", не відповідають дійсності та офіційній поліції Ірану. Він зазначив, що заява депутата вже отримала відповідну правову оцінку, а в рамках розслідування трагедії вже затримано деяких осіб.

Заріф також запевнив Кулебу, що Іран прагне якнайшвидше розслідувати трагедію і з'ясувати всі її обставини, встановити винних і притягнути їх до відповідальності.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: