fbpx
Сьогодні
16:52 27 Кві 2020

У Німеччині музеї та університети збирають експонати про часи епідемії

Фото DW

У Німеччині музеї та університети збирають предмети, які використовують у повсякденному житті під час епідемії коронавірусу, для майбутніх виставок.

Працівники музеїв просять не викидати звичні предмети, а надсилати фотографії, відеозаписи та побутові речі, які ілюструють їхнє життя під час карантину, пише DW.

Крім того, під час епідемії музеї документують період карантину фотографіями спорожнілих міст, саморобних масок та щоденників. Таким чином у Німеччині хочуть зберегти історичні свідчення про карантин.

Перший експонат, який потрапив до музею, — це інструкція про боротьбу з поширенням коронавірусу. Його передали у фонди міського музею Кельну.

Історичний музей у Берліні планує створити колекцію про часи коронавірусу та пов'язати її з колекціями про минулі епідемії, зокрема чуму.

Також наприкінці березня у Німеччині запустили проєкт Coronarchiv. Це спеціальний портал, де користувачі можуть опублікувати цитати з преси, свої фото та відео, записи зі щоденників та електронне листування під час епідемії.

Наразі є лише німецькомовна версія сайту. З часом його обіцяють перекласти іншими мовами.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: