fbpx
Сьогодні
11:41 27 Кві 2020

Шмигаль: Кабмін підтримує створення ТСК для перевірки зловживань на митниці та в податковій

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль закликає правоохоронців розслідувати інформацію про можливі махінації в митній і податковій сферах, а також зазначає, що звільнення голів Митної та Податкової служб пов'язане з поганими показниками надходжень коштів до державного бюджету.

"Уряд вжив таких заходів (звільнення глав відомств), адже робота митниці та податкової – це, перш за все, питання економічної безпеки країни. Тут не може бути ніяких виправдань. Бюджет-2019 показав один із найгірших показників за надходженнями за останні роки. Ми бачимо, що ситуація в 2020 році не покращилася, і не тільки через коронакризу", – написав Шмигаль на своїй сторінці у Facebook.

Прем'єр наголосив, що "ситуація потребує комплексного підходу, а не просто звільнення топ-чиновників". "Сама по собі заміна керівництва мало що змінює. Потрібно більш рішуче впроваджувати інституційні зміни. Наразі Кабінет Міністрів перебуває в процесі підбору ефективних команд, які зможуть реалізовувати цю роботу в надскладний час", – розповів глава уряду.

За його словами, Кабмін також підтримує створення парламентом тимчасової слідчої комісії з перевірки інформації про можливі зловживання в податковій і на митниці за останні роки. "Це і є реальний "аудит держави", який ми готові проводити разом із народними депутатами. Водночас я закликаю правоохоронні органи прозоро провести розслідування інформації щодо можливих махінацій у митній та податковій сферах. І поставити крапку в цьому питанні", – написав Шмигаль.

Глава Мінфіну: Уряд призначить нових голів митниці та податкової за спрощеною процедурою на час карантину.

Міністр фінансів вбачає підстави для розслідування дій екс-голів митниці та податкової.

Нагадаємо, що 24 квітня Кабінет міністрів на позачерговому засіданні прийняв рішення звільнити з посад глав Податкової і Митної служби Сергія Верланова і Максима Нефьодова.

Нефьодов прокоментував своє звільнення.

Кабмін вже призначив т.в.о. глав Митної та Фіскальної служб.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: