fbpx
Сьогодні
16:33 27 Кві 2020

Рада може ухвалити "антиколомойський" закон протягом 1-2 тижнів, - Гетманцев

Верховна Рада може розпочати розгляд та ухвалити так званий банківський закон протягом 1-2 тижнів. До того часу депутати мають ознайомитися з порівняльною таблицею до закону.

Про це повідомив голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Верховної Ради Данило Гетманцев, передає «Інтерфакс-Україна».

«Орієнтовано, враховуючи норми регламенту щодо ознайомлення депутатів з таблицею (поправок — ред.), яка є дуже великою, в залу він може потрапити та бути розглянутим протягом тижня-двох», — повідомив Гетманцев.

За його словами, комітет Ради рекомендував внести до законопроєкту 300 правок з понад 16 тисяч, поданих депутатами. Власне розгляд законопроєкту у другому читанні, за словами Гетманцева, може тривати 1-1,5 дні.

За його словами, комітет запропонував внести низку суттєвих змін у законопроект до другого читання.

"Деякі суттєві поправки були внесені. Наприклад, щодо нотаріального засвідчення під час передачі майна від неплатоспроможного до перехідного банку. Також щодо процедури проведення аукціонів ФГВФО", – пояснив голова комітету. Зокрема, комітет пропонує виключити норму про звільнення від нотаріального засвідчення угоди про передачу майна від неплатоспроможного банку до перехідного.

"Ми заслухали думку ринку та авторів цих поправок і вирішили, що це зайве і руйнує всю систему реєстрації майнових прав", – сказав Данило Гетманцев.

Крім цього, комітет визнав за необхідне відмовитися від норми законопроекту, яка дозволяла лише Фонду гарантування вкладів скасувати аукціон, який він оголошує.

"Передбачалося, що навіть суд не зможе скасувати аукціон. Ми цю норму скасували і вирішили, що аукціон може скасувати суд без будь-яких обмежень. Єдине, що суд не може скасувати аукціон у порядку забезпечення позову", – пояснив голова комітету.

27 червня профільний комітет Верховної Ради рекомендував ухвалити банківський закон у другому читанні.

Нагадаємо, що загалом до банківського законопроєкту подали рекордну кількість правок — 16335.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: