fbpx
Сьогодні
13:39 27 Кві 2020

Профільний комітет рекомендував Раді ухвалити "антиколомойський" закон

Фото Reuters

Комітет Верховної Ради з питань фінансів та податкової політики завершив розглядати всі правки до так званого банківського законопроєкту та рекомендував ухвалити його в цілому.

Відповідне рішення комітет ухвалив під час свого онлайн-засідання 27 квітня, повідомив депутат Ярослав Железняк.

"Чотири дні обговорення рекордної кількості поправок – і наш фінансовий комітет рекомендував закон про банки до другого читання. Одразу скажу, що всі норми, які стосуються кейсу ПриватБанку та забороняють повернення банків екс-власникам, залишилися без змін", — повідомив він.

"Але деякі зміни в тексті закону є. Отже, в редакції до 2-го читання:

  • прибрали норму про обмеження державної реєстрації. Питання може бути вирішено на рівні підзаконних нормативно-правових актів, без змін до закону;
  • змінено процедури по призначенню судом аудиторської компанії, яка визначатиме розмір збитків;
  • судові провадження, які розпочалися, але не отримали остаточне рішення до дня набрання чинності цим законом, вирішуються, розглядаються або переглядаються за новими правилами, передбаченими цим законом;
  • внесли уточнюючі зміни в норму про заборону зупинення аукціонів;
  • техніко-юридичні зміни, які покращують якість законопроекту. Включно з усіма моїми 10-ю правками.

Багато змін, які б покращили банківське регулювання не включені в текст закону через обмеження згідно 116 ст. Регламенту. Але домовилися, що найближчим часом Ольга Белькова внесе відповідний законопроект", – написав Железняк.

Нагадаємо, що МВФ закликав для надання нової програми для України ухвалити закони щодо вдосконалення структури регулювання в банківському секторі, а також щодо земельної реформи.

30 березня Верховна Рада проголосувала в першому читанні за законопроект про удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: