fbpx
Сьогодні
17:00 27 Кві 2020

Без "шведського столу". Туреччина змінює правила роботи готелів через коронавірус

Турецькі готельєри відмовляться від шведського столу для забезпечення епідеміологічної безпеки туристів після відкриття кордонів та закінчення пандемії нового коронавірусу SARS-CoV-2, який викликає захворювання COVID-19

Міністр культури та туризму Туреччини Мехмет Ерсой вже анонсував нові правила для готелів, які почнуть діяти після запуску внутрішнього туризму в кінці травня, повідомляє газета Ahaber.

У нововведеннях більше не буде шведського столу, який може замінити комплексне меню. Будь-якого іншого "відкритого буфета" також не буде.

У Туреччині першими відкриються готелі, в яких будуть сертифікати про відсутність коронавірусу. Спочатку вони будуть використовувати тільки половину номерів для гостей. Ресторани в готелях повинні забезпечити соціальне дистанціювання. Кількість шезлонгів зменшитися удвічі. Деякі готелі зможуть запропонувати сім'ям бунгало для проживання, а також закріпити за ними шезлонги на пляжі або біля басейну.

Підвищать і вимоги до персоналу: працівники будуть зобов'язані перед початком роботи проходити медогляд, працювати в рукавичках і масках.

Нові правила стосуватимуться і яхтингу: кількість пасажирів на судні буде скорочено, щоб забезпечити дистанціювання.

"Ми готуємося до запуску внутрішнього туризму вже до 15 травня. Думаю, що найбільш популярними об'єктами розміщення будуть апартаменти і бутік-готелі. Варто відзначити, що ціни на розміщення можуть зрости", – цитує Ahaber мера міста Ула на узбережжі Егейського моря Ісмаїла Аккая.

Туреччина розраховує почати прийняття іноземних туристів до кінця серпня.

Повідомлялося, що в Італії планують відкрити пляжний сезон, але з умовами.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: