fbpx
Сьогодні
23:51 26 Кві 2020

Україна намагається перетворити Чорнобильську зону з "чорної діри" в безпечну територію змін і розвитку сучасних технологій, - МЗС

Міністерство закордонних справ повідомляє, що Україна докладає максимум зусиль для перетворення зони відчуження на безпечну територію змін і розвитку сучасних технологій.

Про це повідомила прес-служба МЗС України.

«Не дивлячись на складний період, викликаний зовнішньою агресією, Україна не тільки успішно бореться з наслідками аварії, але і докладає максимум зусиль для перетворення Чорнобильської зони з «чорної діри» в безпечну територію змін і розвитку сучасних технологій», — йдеться в повідомленні.

У МЗС вшанували пам'ять героїв-ліквідаторів чорнобильської катастрофи.

«Сьогодні ми в скорботі схиляємо голови, згадуючи героїв, які ціною свого життя і здоров'я врятували людство від глобальної ядерної катастрофи. Пам'ятаємо також і понад 5000 висококваліфікованих фахівців, які щодня забезпечують радіологічну та екологічну безпеки в зоні відчуження, працюючи над тим, щоб нинішні і майбутні покоління були надійно захищені від впливу радіації», — відзначили в МЗС.

Також у відомстві згадали про успішне завершення спільного проекту з понад 45-ма державами-донорами зі спорудження найбільшого в світі мобільного об'єкту — нового безпечного конфайнмента, який «здатний захистити людство впродовж ста років від іонізуючого випромінювання зруйнованого енергоблоку ЧАЕС».

Нагадаємо, сьогодні – 34 роки від дня Чорнобильської катастрофи.

Зеленський заявив, що Чорнобильська катастрофа – це без перебільшення лихо планетарного масштабу.

Також, Зеленський та Шмигаль відвідали Чорнобильську АЕС.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський, перебуваючи з робочою поїздкою у Київській області, зустрівся з представниками ДСНС України, які брали участь у гасінні масштабної лісової пожежі в Чорнобильській зоні відчуження. Він вручив 22 рятувальникам держнагороди.

Читайте також: 

Відкладена небезпека. Як впоратися з наслідками Чорнобильських пожеж?

"Часто в звітах все є, а насправді немає". Як волонтери допомагають рятувати Чорнобиль від вогню

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: