fbpx
Сьогодні
19:24 26 Кві 2020

У Зеленського заявили, що за програмою доступних кредитів малому бізнесу видали 240 млн грн

У межах програми державного кредитування "5-7-9%" малому бізнесу було видано кредитів на майже 240 млн грн.

Про це Укрінформу розповіла голова Офісу Національної інвестиційної ради при Президентові України, заступниця керівника Офісу Президента Юлія Ковалів.

"Програма державного кредитування "5-7-9%" – дійсно довгоочікувана ініціатива. Учасниками програми можуть бути як уже чинні підприємці, так і ті, хто лише має ідею і боїться почати, або просто не має для цього необхідних ресурсів. За три місяці з моменту запуску українські банки, а їх сьогодні активно працюють у програмі 6, отримали більш як 17 тисяч заявок. Вже видано кредитів на майже 240 млн грн. А кількість банків, які даватимуть такі кредити, найближчим часом зросте до 20″, – сказала Ковалів.

Вона зазначила, що сьогодні "5-7-9%" – це не тільки стимул для бізнесу. Це може стати одним із методів допомоги підприємцям, які мають суттєві збитки через карантинні обмеження.

"Крім того – це наша можливість зменшити рівень безробіття. Ми даємо кредит бізнесу, бізнес дає нові робочі місця, або зберігає існуючі", – наголосила заступник керівника ОП.

15 квітня уряд розширив можливості програми. Збільшено максимальну суму кредиту з 1,5 до 3 мільйонів гривень. Доопрацьовано умови програми, щоб поширити її дію на той бізнес, що вже має кредити. Це дозволить зменшити боргове навантаження на малих та середніх підприємців і профінансувати витрати на зарплати, оренду, комунальні послуги, збереження обладнання в робочому стані, зауважила посадовець.

"Під час карантину це може стати "рятувальним кругом" для тих, хто найбільше постраждає від запроваджених обмежень. Також держава надає можливість отримати відстрочку до 9 місяців для повернення кредиту або його частини, наданого на антикризові заходи", – зауважила Ковалів.

Нагадаємо, Американська платформа онлайн-освіти Coursera надасть безробітним в Україні безкоштовний доступ до своїх курсів.

За тиждень в Україні додалося 30 тисяч зареєстрованих безробітних.

Зазначимо, в Україні підвищили мінімальну допомогу по безробіттю на період карантину.

Читайте також:

Якщо вдарила криза. Як знайти хорошу роботу на карантині

Як уряди різних країн підтримують бізнес під час карантину?

Як перейти на віддалену роботу: підбірка інструментів

Як вижити бізнесу під час карантину?

В Україні запустили платформу екологічних вебінарів "Econline Marathon"

У Нью-Йорку Музей модерного мистецтва випустив 5 безкоштовних онлайн-курсів

20 музеїв зі всього світу, які можна побачити онлайн

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: