fbpx
Сьогодні
10:31 26 Кві 2020

У Львові скоротять 181 працівника міськради, за квітень до бюджету міста не надійде 70 млн гривень

181 працівника Львівської міської ради буде скорочено через кризу, викликану епідемією коронавірусу.

Про це заявив мер Андрій Садовий під час відеозвернення на своїй сторінці в Facebook.

За квітень до бюджету міста не надійде приблизно 70 мільйонів гривень, додав він.

«Це дуже велика втрата, бо треба буде платити зарплату комунальникам і вчителям. Тому ми ухвалили непросте рішення — вирішили оптимізувати кількість працівників міської ради, ми зменшуємо її на 181 людину», — заявив Садовий.

Водночас Садовий зазначив, що в часи кризи треба інвестувати в інфраструктуру. Він наголосив, що заплановані ремонти доріг не скасовуються, «бо це дає можливість залучити людей і ті ж податки потім будуть поступати у наш місцевий бюджет».

Мер Львова повідомив, що в місті розробляють план щодо виходу з карантину, а люди, які прибуватимуть з-за кордону, мають проходити термоконтроль.

Крім цього, Садовий заявив про плани перевести всі муніципальні сервіси в онлайн-режим.

Також львівський міський голова повідомив про старт нового етапу програми «Зроблено у Львові» та закликав мешканців купувати продукти місцевого виробництва, щоби наповнювати бюджет.

«Якщо ви будете заходити в магазини продуктові, супермаркети, подивіться — є таке етикетка, то купуйте і не думайте. Бо це все у кінцевому випадку буде давати додаткові поступлення в місцевий бюджет і нові робочі місця», — зазначив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: