fbpx
Сьогодні
12:46 26 Кві 2020

У Чернівецькому СІЗО бунт проти хворого на коронавірус: троє ув’язнених порізали собі вени

До Чернівецького слідчого ізолятора помістили підсудного чоловіка із підтвердженим діагнозом коронавірусу. Проти такого рішення збунтувалися інші в'язні, дехто з них себе травмував.

Про інцидент повідомила пресслужба Чернівецького слідчого ізолятора на своїй сторінці у Facebook. Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Telegram також повідомила подробиці надзвичайної ситуації.

Ув'язненого із COVID-19 було доставлено до слідчого ізолятора 23 квітня 2020 року.

У СІЗО кажуть, що чоловіка із коронавірусом помістили до камери із дотриманням всіх карантинних вимог та окремо від інших ув'язнених, а наглядовий персонал забезпечили засобами індивідуального захисту.

Близько 23 години 24 квітня ув'язнені почали висловлювати невдоволення прийняттям до СІЗО новоприбулого з коронавірусом. За словами адміністрації установи, ув'язнені висловлювали обурення, заклики до непокори. Деякі ув'язнені зачинилися в камерах.

Зранку 25 квітня керівник установи оголосив збір по тривозі. Під час зміни чергування, ув'язнені з 3-х камер опиралися персоналу під час перевірки. Після застосування до ув'язнених фізичної сили троє з них на знак протесту порізали собі вени.

«До сімох ув'язнених застосовано фізичну силу, а до одного з них — спеціальні засоби (кайданки). На знак протесту троє ув'язнених завдали собі тілесних ушкоджень, порізавши передпліччя. Один із в'язнів мав венозну кровотечу. Для надання йому допомоги було викликано карету швидкої медичної допомоги, а сам в'язень був вивезений за межі СІЗО», — зазначає Денісова.

Нині ситуація в закладі стабілізувалася.

Хворий на COVID-19 в'язень наразі перебуває в окремій камері, в ізольованому блоці для осіб з підозрою/захворюванням на коронавірус. Стан його здоров'я задовільний.

Двоє інспекторів СІЗО вже звернулися до керівництва із проханням надати їм відпустки.

Щодо подій в державній установі "Чернівецькій слідчий ізолятор"У зв'язку з прибуттям до установи підслідного з ІТТ…

Posted by Чернівецький слідчий ізолятор on Saturday, April 25, 2020

Після повідомлення про подію керівництво Департаменту з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції створило штаб реагування на ускладнену ситуацію. Наразі в установі проводиться службова перевірка

Регіональний представник Денісової у Чернівецькій області Леонід Мельников 25 квітня здійснив позаплановий візит до СІЗО, щоб з'ясувати обставини надзвичайної події. Він поспілкувався з в'язнями та персоналом установи, ознайомився зі службовою та медичною документацією, в тому числі щодо застосування до в'язнів фізичної сили та спецзасобів, а також надання медичної допомоги.

Раніше міністр юстиції Денис Малюська заявив, що в умовах зростання захворюваності на коронавірус в Україні найбільшим викликом для Мін'юсту залишається протидія інфекції у місцях позбавлення волі. За його словами, ці установи є закритими й вірусу сюди потрапити вкрай складно, «але поширитись всередині надзвичайно легко».

У Чернівецькій області наразі зафіксовано 1341 випадок коронавірусу. Загалом, за даними МОЗ, станом на ранок 26 квітня в Україні зареєстровано 8617 випадків COVID-19.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: