fbpx
Сьогодні
21:31 26 Кві 2020

Польща запідозрила Росію в кібератаці на головну військову академію країни

Росію звинуватили в черговій інформаційній атаці на сусідні держави.

У суботу, 25 квітня, представники уряду Польщі заявили, що країна зазнала "складної операції з дезінформації", спрямованої на послаблення польсько-американських відносин. У Варшаві вважають, що до цього може бути причетний Кремль, пише AP.

Зараз розслідування кібератаки триває, розповів прессекретар міністра-координатора спецслужб Станіслав Жарін. Точних доказів причетності Росії на разі немає, проте нещодавня атака має дуже багато спільного з аналогічними, організованими підконтрольними Кремлю російськими хакерами.

"Польща вже довгі роки є об'єктом російської пропаганди. Упродовж останніх років такі атаки відбуваються дедалі частіше", – зазначив Жарін.

У своєму Twitter він уточнив, що об'єктом атаки став Інституту військових досліджень у Варшаві. Ця військова академія готує лідерів Збройних сил Польщі. Хакери розмістили на сайті академії листа нібито від імені ректора, в якому польських військових закликали "боротися з американською окупацією".

Про оприлюднення листа написали польські новинні портали, зокрема один, відомий поширенням дезінформації.

"Зміст листа відповідав головним нарративам, які російська пропаганда регулярно озвучує на адресу Польщі та США", – додав прессекретар.

Влада Польщі вважає, що мета атаки: посіяти інформаційний хаос, підірвати моральний дух польських солдатів і розпалити у суспільстві антиамериканські настрої.

Російські чиновники інцидент не коментують. Раніше Росія, попри численні докази, категорично заперечувала причетність до кампанії з дезінформації.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: