fbpx
Сьогодні
21:24 26 Кві 2020

Науковці виявили, що коронавірус вразливий до ультрафіолету та тепла

Президент США Дональд Трамп оприлюднив дані лабораторних дослідів, які свідчать що коронавірус гине від ультрафіолетових променів, тепла та вологи.

Про це із посиланням на Washington Post повідомляє Укрінформ.

За інформацією видання, про це свідчать дані американських вчених, дослідження яких представили у Білому домі.

Дональд Трамп та віцепрезидент СШП Майк Пенс оприлюднили нові лабораторні дані, що свідчать про імовірне уповільнення поширення нового коронавірусу протягом літніх місяців завдяки тому, що вірус не любить ультрафіолетові промені, а також тепло та вологу.

Результати дослідів підтверджують гіпотези науковців з усього світу, що коронавірус, як і інші віруси, вразливий до сонячного світла та теплоти. Видання додає, що в середньому період напіврозпаду коронавірусу складає 18 годин.

"Якщо ви почнете з тисячі частинок вірусу, то через 18 год. їх кількість знизиться до 500, через 18 год. після цього знизиться до 250, і так далі, і так далі", – пояснив виконувач обов'язків секретаря науки та технологій Департаменту внутрішньої безпеки США Вільям Браян.

Водночас, за даними вчених, процес напіврозпаду вірусу можна знизити з 18 годин до майже 1,5 хв., якщо поступово підвищувати температуру та додати ультрафіолет.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: